ΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο Titan: Ανασύρθηκαν συντρίμμια και «πιθανώς ανθρώπινα λείψανα»

Ναυάγιο Titan: Ανασύρθηκαν συντρίμμια και «πιθανώς ανθρώπινα λείψανα»

Συντρίμμια και «πιθανώς ανθρώπινα λείψανα» ανασύρθηκαν από το ναυάγιο του βαθυσκάφους Τitan.

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τρίτη ότι μηχανικοί της Επιτροπής Θαλάσσιων Ερευνών ανέσυραν συντρίμμια και στοιχεία από τον πυθμένα του βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού κατά τη διάρκεια μιας αποστολής διάσωσης την περασμένη εβδομάδα. Η δήλωση συνοδευόταν από μια φωτογραφία που έδειχνε το άθικτο πρυμναίο ακροκιβώτιο του σκάφους.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν σε λιμάνι των ΗΠΑ για να αναλυθούν, ενώ τα πιθανόν ανθρώπινα λείψανα «ανασύρθηκαν προσεκτικά μέσα από τα συντρίμμια του Titan και μεταφέρθηκαν για ανάλυση από Αμερικανούς επαγγελματίες υγείας», ανέφερε η ακτοφυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι το Titan, το πρωί της 18ης Ιουνίου καταδύθηκε με προορισμό το ναυάγιο του Τιτανικού. Όμως, περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά μετά την αναχώρησή του, έχασε την επαφή με το πλοίο Polar Prince που το συνόδευε. Οι πέντε επιβάτες του σκοτώθηκαν ακαριαία από την «καταστροφική ενδόρρηξη» που σημειώθηκε στο Titan.

Οι ειδικοί στον κλάδο των υποβρύχιων σκαφών δήλωσαν ότι η OceanGate αγνόησε τους κινδύνους από τη μη πιστοποίηση του υποβρύχιου σκάφους από ρυθμιστική αρχή. Η εταιρεία δήλωσε έκτοτε ότι «ανέστειλε όλες τις ερευνητικές και εμπορικές δραστηριότητες».

Στο βαθυσκάφος Titan επέβαιναν πέντε άνθρωποι: Ο 58χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο πακιστανικής καταγωγής 48χρονος επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ με τον 19χρονο γιο του, ο 77χρονος Γάλλος ωκεανογράφος και ειδικός σε θέματα Τιτανικού Πολ- Ενρί Ναρζολέ και ο Στόκτον Ρας, ιδρυτής και επικεφαλής της OceanGate.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top