ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Σε κρίσιμες υποδομές έχει ενισχυθεί σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας»

ΠτΔ: «Σε κρίσιμες υποδομές έχει ενισχυθεί σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας»

Σε κρίσιμες υποδομές έχει ενισχυθεί σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο Συνέδριο IRENA, στη Λευκωσία, και κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «βλέπετε ότι όλα αυτά που εκτυλίσσονται είναι τραγικά, είμαστε σε επαφή με όλα τα γειτονικά κράτη. Σήμερα συμμετείχα και σε μια σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου συζητήσαμε την κατάσταση. Πριν λίγο δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από την Αμερικανίδα Υφυπουργό Εξωτερικών κα Νιούλαντ για να με ευχαριστήσει εκ μέρους του Αμερικανού Προέδρου για τη βοήθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη το σχέδιο Εστία, έχουμε αιτήματα από αρκετές χώρες και ανταποκρινόμαστε και θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε.

Ενδεχομένως απόψε να έχω και μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Νετανιάχου. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, είναι κάτι, ναι, που μας ανησυχεί και ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί μια διέξοδος, γιατί αυτό είναι το βασικό ζητούμενο, το πώς τερματίζεται αυτή η έκρυθμη κατάσταση πραγμάτων η οποία επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή».

Ερωτηθείς για τα μέτρα που λαμβάνονται και στην Κύπρο και κατά πόσο υπάρχει ανησυχία και για τη χώρα μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «χθες έγινε συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας σε πολιτικό επίπεδο, σε τεχνοκρατικό επίπεδο γίνεται από την πρώτη στιγμή, και τη Δευτέρα έχω συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο ειδικά για αυτό τον σκοπό, για να ενημερώσω για όλα τα μέτρα που λαμβάνονται. Έχω ζητήσει χθες από τις αρμόδιες Αρχές του κράτους να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο όλα τα μέτρα προστασίας, πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν, παρακολουθούμε την κατάσταση, ό,τι χρειαστεί πρέπει να γίνει ώστε να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη. Ναι, ειδικότερα σε κρίσιμες υποδομές έχει ενισχυθεί σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top