ΔΙΕΘΝΗ

Σι Τζινπίνγκ: «Όχι» στους οικονομικούς εξαναγκασμούς και σε κάθε είδους απομόνωση

Σι Τζινπίνγκ: «Όχι» στους οικονομικούς εξαναγκασμούς και σε κάθε είδους απομόνωση

Το Πεκίνο είναι αντίθετο στις μονομερείς κυρώσεις, στον οικονομικό εξαναγκασμό και στη μείωση των οικονομικών δεσμών, ανέφερε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σήμερα τονίζοντας ότι το φαινόμενο καταγράφεται ενώ οι κυβερνήσεις Ευρώπης και ΗΠΑ επιδιώκουν τη μείωση της εξάρτησης τους από τον ασιατικό γίγαντα.

Απευθυνόμενος σε ηγέτες πολλών κρατών που παρέστησαν στο διεθνές φόρουμ, “Των νέων δρόμων του μεταξιού” , ο Σι Τζινπίνγκ τόνισε πως η Κίνα δεν θα εμπλακεί σε «ιδεολογική σύγκρουση, γεωπολιτικά παιγνίδια ή συγκρούσεις συνασπισμών».

«Το να βλέπεις την ανάπτυξη των άλλων σαν απειλή και την οικονομική αλληλεξάρτηση ως κίνδυνο δεν θα βελτιώσει του ζωή του καθένα, ούτε θα φέρει ανάπτυξη ταχύτερα», υπογράμμισε ο κ. Σι.

Ο κινέζος ηγέτης διαβεβαίωσε πως οι νέοι δρόμοι του μεταξιού, επισήμως η πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας δρόμος», πελώριο πρόγραμμα κατασκευής ή βελτίωσης υποδομών που προώθησε το Πεκίνο σε περίπου εκατό χώρες, έδωσαν «νέα ορμή στην παγκόσμια οικονομία».

Το φιλόδοξο σχέδιο «έχει σκοπό να ενισχυθεί η συνδεσιμότητα σε όρους πολιτικών, υποδομών, εμπορίου, χρηματοοικονομικών συναλλαγών, καθώς και μεταξύ λαών, και να αποκτήσει νέα ορμή η παγκόσμια οικονομία», επέμεινε.

«Είναι ακράδαντη πεποίθησή μας ότι μόνο η αμοιβαία επωφελής συνεργασία μπορεί να επιτρέψει να κάνεις πράγματα και να τα κάνεις καλά», πρόσθεσε ο κ. Σι.

Τέλος ο Κινέζος πρόεδρος απευθυνόμενος στους 130 ηγέτες και συμμετέχοντες αντιπροσώπους στο φόρουμ, διαβεβαίωσε πως το Πεκίνο «είναι διατεθειμένο να βαθύνει τη συνεργασία με τους εταίρους του» στους νέους δρόμους του μεταξιού και να εργαστεί για τον εκσυγχρονισμό «κάθε χώρας στον κόσμο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top