Φτώχεια... καταραμένη φτώχεια. Αν δεν την γνωρίσεις δεν θα καταλάβεις ποτέ την έννοιά της. Κάπως έτσι ξεκινούν όλα…
Της Ιωάννας Μάντζιηπα
Χαζεύω στον υπολογιστή μου, ένα από εκείνα τα βράδια που η υπερένταση λόγω της δουλείας δεν με αφήνει να κοιμηθώ... Τότε ήταν που «έπεσα» σε μια σελίδα στο Facebook που έλεγε «ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ». Η περιέργεια με ώθησε να ανακαλύψω την πραγματική εικόνα που υπάρχει στην Κύπρο του 2015. Άνθρωποι να χαρίζουν ότι έχουν, σε άλλους ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.
Επικοινώνησα με τον υπεύθυνο και από εκεί ανακάλυψαν ένα όμορφο κόσμο γεμάτο ανθρωπιά και φιλευσπλαχνία.
Συναντήθηκα με μαζί με τον ιδρυτή όλου αυτού του μεγάλου έργου, και μου ανέφερε πολλά, ενώ με ξενάγησε και στον χώρο που γίνεται η συλλογή από ρούχα, έπιπλα, τροφικά είδη και ό,τι άλλο μπορεί να προσφέρει κάποιος.
Η Παγκύπρια Αλυσίδα Βοήθειας και Αγάπης λειτουργεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια, βοηθώντας καθημερινά ανθρώπους της διπλανής πόρτας που χρειάζονται στήριξη. Στήριξη για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
ΟΛΑ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ!
Ο Κ.... ξεκίνησε δειλά δειλά να βοήθα κόσμο, ενώ μέρα με την ημέρα η ομάδα μεγαλώνει. Μεγαλώνει όμως και ο αριθμός των οικογενειών που είναι άνεργοι, που είναι φτωχοί και οι αριθμοί αυτοί είναι τεράστιοι.
Μέσα από το group του Facebook η κινητικότητα είναι μεγάλη και πολύτιμη καθώς υπάρχουν ήδη 19 χιλιάδες μέλη. Όλα τα είδη μαζεύονται σε μια αποθήκη και από εκεί γίνεται η διαλογή και ο διαχωρισμός. Αμέσως, εντοπίζεται η οικογένεια που χρειάζεται βοήθεια και στέλνεται το δέμα εγκαίρως. Όλα αυτό με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν μεγάλη ψυχή.
Ο ιδρυτής μάς αναφέρει πως στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο το εγχείρημα, καθώς πήγαινε στα τυφλά, πολλές φορές έφαγε τα «μούτρα» του, ενώ άλλες τόσες, έβαλε πείσμα στο να συνεχίσει την φιλανθρωπία.
Ο ίδιος κάνει έκκληση στον κόσμο πως ό,τι δεν χρειάζεται, δεν πετιέται, αλλά χαρίζεται σε δυσπραγούσες οικογένειες.
Παράλληλα, μας επισημαίνει πως θα ήθελε την κινητοποίηση των Κοινοταρχών, των Δημάρχων, των Σχολικών Συνδέσμων και άλλων ομάδων, να έρθουν κοντά και να βοηθήσουν να εντοπίζονται οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Φυσικά, όπως μας ανέφερε, υπάρχει συνεργασία και με άλλες οργανώσεις, ενώ παρέχεται και ψυχολόγος, ιατρός ή ακόμη και δάσκαλος για να διαβάζει στα παιδιά που θέλουν στήριξη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Έξαρση τριών εποχικών λοιμώξεων στην Κύπρο - Μεγάλη πίεση στα νοσηλευτήρια
• Αυτές οι χώρες που απαγόρευσαν τα Χριστούγεννα - Μάθε τους λόγους
• Tα πιο παράξενα Χριστουγεννιάτικα έθιμα - Οι χώρες που γιορτάζουν διαφορετικά
• Πάρις Χίλτον: Γιόρτασε... γυμνή τα Χριστούγεννα - «Η παρουσία μου είναι δώρο»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις