«Πρόκειται για κάποιου είδους φάρσα» η υποτιθέμενη ανακάλυψη ενός θωρακισμένου τραίνου των Ναζί

«Πρόκειται για κάποιου είδους φάρσα» η υποτιθέμενη ανακάλυψη ενός θωρακισμένου τραίνου των Ναζί

«Φάρσα» χαρακτήρισε σήμερα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας, Μάρεκ Μπέλκα, την υποτιθέμενη ανακάλυψη ενός θωρακισμένου τραίνου που το έκρυψαν οι Ναζί σε μια σήραγγα, προς το τέλος του Β` Παγκοσμίου Πολέμου και είναι γεμάτο με θησαυρούς αμύθητης αξίας.

Όταν ρωτήθηκε αν ο χρυσός που μπορεί να βρεθεί στο τραίνο θα προστεθεί στα αποθεματικά της τράπεζας, ο Μπέλκα απάντησε: «Νομίζω ότι κανείς (στην Κεντρική Τράπεζα) δεν σκέφτηκε να αφιερώσει ούτε ένα δευτερόλεπτο σ` αυτό το θέμα. Πρόκειται για κάποιου είδους φάρσα».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού της Πολωνίας ωστόσο την περασμένη εβδομάδα δήλωσε σχεδόν βέβαιος ότι οι Αρχές είχαν εντοπίσει το τραίνο που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ενώ κατευθυνόταν προς το Βερολίνο, γεμάτο με όπλα και κοσμήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE