ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη επιτυχία για το «Pame Express»: «Τρέχουν» να βρουν οδηγούς - Ψάχνουν μέχρι και στο… εξωτερικό - Πόσοι ταξιδέψαν μέχρι στιγμής

Μεγάλη επιτυχία για το «Pame Express»: «Τρέχουν» να βρουν οδηγούς - Ψάχνουν μέχρι και στο… εξωτερικό - Πόσοι ταξιδέψαν μέχρι στιγμής

Μεγάλη επιτυχία αποδείχθηκε η νέα υπηρεσία «Pame Express», αρχικά γνωστή ως «Park and Ride», η οποία εγκαινιάστηκε στις 7 Σεπτεμβρίου και έχει σκοπό τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρείται τόσο στην είσοδο της Λευκωσίας, όσο και στο κέντρο της πόλης.

Αποτέλεσμα αυτής της επιτυχίας, είναι να υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό και να ζητούνται περισσότεροι οδηγοί για να τις καλύψουν.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Εμπορικός Διευθυντής της Εταιρείας Δημοσίων Μεταφορών (Cyprus Public Transport - CPT), Αλέξανδρος Καμπέρος ανέφερε ότι παρατηρούνται ελλείψεις στην εξεύρεση οδηγών, κάτι που οδήγησε στην ανεύρεση προσωπικού και από το εξωτερικό.

«Ψάχνουμε και από το εξωτερικό οδηγούς. Με βάση την νομοθεσία, αν έχουν λευκό ποινικό μητρώο μπορούν να έρθουν και να το μετατρέψουν και τότε δικαιούνται να δουλέψουν στην Κύπρο», σημείωσε.

Αναφορικά με την επιτυχία που κατέγραψε η υπηρεσία, ο κ. Καμπέρος ανέφερε ότι, μέχρι στιγμής έχουν ταξιδέψει σχεδόν 10.500 επιβάτες με τα λεωφορεία του προγράμματος Pame Express από τις 7 Σεπτεμβρίου που εγκαινιάστηκε η υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι καθημερινά την υπηρεσία χρησιμοποιούν περίπου 650 - 700 επιβάτες, με τις ώρες της αιχμής να είναι από τις 7 μέχρι τις 8 το πρωί.

Ερωτηθείς για την χρέωση που θα ισχύει πλέον στο χώρο στάθμευσης του ΓΣΠ και αν οι επιβάτες θα χρειάζεται να πληρώνουν, ο κ. Καμπέρος ανέφερε ότι έγινε διευθέτηση από το Υπουργείο Μεταφορών

«Το κόστος θα το επωμίζεται το Υπουργείο Μεταφορών οπότε θα είναι δωρεάν η στάθμευση για τους επιβάτες του Pame Express», είπε καταληκτικά.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα και μεταφέρει με τα ίδια συχνά και τακτά της δρομολόγια τους επιβάτες από το Στάδιο ΓΣΠ στο κέντρο της Λευκωσίας και αντίστροφα.

Αναλυτικά οι στάσεις διαδρομής:

-Στάδιο Γ.Σ.Π

-Φώτα Καλησπέρα

-Αρχηγείο Αστυνομίας

-Λεωφόρος Λεμεσού

-Λεωφόρος Μακαρίου (Τεχνική Σχολή Α)

-Λεωφόρος Μακαρίου (CYTA)

-Λεωφόρος Μακαρίου (Coffee Berry)

-Υπουργείο Οικονομικών

-Οδός Λεβέντη

-Λεωφόρος Μακαρίου (Coffee Berry)

-Λεωφόρος Μακαρίου (CYTA)

-Α΄ Τεχνική Σχολή

-Alpha Bank

-Μελκονιάν

-Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

-Φώτα Καλησπέρα

-Στάδιο Γ.Σ.Π

 

-06:30 - 09:00 κάθε 15 λεπτά

-09:00 - 13:40 κάθε 20 λεπτά

-13:40 - 15:40 κάθε 12 λεπτά

-15:40 - 16:00 κάθε 20 λεπτά

-16:00 - 16:40 κάθε 40 λεπτά

-16:40 - 17:15 κάθε 35 λεπτά

-17:15 - 18:00 κάθε 45 λεπτά

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top