ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε αναβρασμό η Αστυνομία μετά τις δύο δολοφονίες – Βλέπει τους ανακριτές ο Αρχηγός, ανοικτό το ενδεχόμενο συσχετισμού των υποθέσεων

Σε αναβρασμό η Αστυνομία μετά τις δύο δολοφονίες – Βλέπει τους ανακριτές ο Αρχηγός, ανοικτό το ενδεχόμενο συσχετισμού των υποθέσεων

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Αστυνομία μετά τις δύο δολοφονίες που διαπράχθηκαν σε διάστημα μόλις 37 ωρών σε Λευκωσία και Λεμεσό, με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου να παρακάθεται σε σύσκεψη με τις ανακριτικές ομάδες.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία εξετάζει με προσοχή και το ενδεχόμενο τα δύο περιστατικά να σχετίζονται μεταξύ τους, αξιολογώντας πληροφορίες και μαρτυρίες που τίθενται ενώπιον της.

Σε δηλώσεις της στο Alpha η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου, τόνισε ότι «για να έχουμε δύο φόνους, σίγουρα κάποιοι έχουν προσχεδιάσει αυτές τις δολοφονίες», ενώ αφού ανέφερε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το χθεσινό φονικό, είπε πως στη σκηνή μετέβη τόσο ο Αρχηγός της Αστυνομίας όσο και άλλοι αξιωματικοί.

«Με βάση τις έως τώρα εξετάσεις, ο δράστης φαίνεται να ήταν κρυμμένος σε παρακείμενο ανοικτό χώρο απέναντι από την πολυκατοικία που διέμενε το θύμα και όταν ο 45χρονος βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του, φαίνεται να δέχθηκε πυροβολισμό που τον έπληξε στην δεξιά πλευρά της κοιλιακής χώρας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα εάν ευσταθούν πληροφορίες που φέρουν τον Μαυρομιχάλη ενώ ήταν τραυματισμένος στο ασθενοφόρο να συνομίλησε με κάποιον στο τηλέφωνο, η κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι δεν έχει τέτοιου είδους πληροφορίες.

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντίνου, «η Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση, αξιολογεί πληροφορίες και μαρτυρίες που έχει ενώπιον της και λαμβάνει μέτρα. Ήδη έχουν ληφθεί μέτρα σε ό,τι αφορά την πρώτη δολοφονία στη Λεμεσό, σε σχέση με τα οικεία πρόσωπα του θύματος. Σήμερα στις 9 το πρωί, ο Αρχηγός της Αστυνομίας θα έχει συνάντηση με την ανακριτική ομάδα της Λευκωσίας που διερευνά τον φόνο, καθώς επίσης και με την ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λεμεσού που διερευνά τον προχθεσινό φόνο, προκειμένου να ενημερωθεί κι ο ίδιος για το που βρίσκονται οι έρευνες μέχρι στιγμής και να ληφθούν αποφάσεις», συνέχισε.

Κληθείσα να πει εάν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των δύο υποθέσεων, τόνισε πως «είναι αντικείμενο διερεύνησης κατά πόσον υπήρχε οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους ή κατά πόσον συνδέονται οι δύο αυτές υποθέσεις. Σίγουρα αυτό θα τεθεί και στη συνάντηση που θα έχει ο Αρχηγός της Αστυνομίας με τις ανακριτικές ομάδες», εξήγησε.

Όπως είπε, ακόμη, «συνεχίζονται επισταμένα όλες οι εξετάσεις για να διαλευκανθούν και οι δύο αυτές υποθέσεις», κάνοντας λόγο για δύσκολες υποθέσεις. «Εμείς βασιζόμαστε ιδιαίτερα στις πληροφορίες που μπορεί να μας δώσει οποιοδήποτε πρόσωπο, το οποίο γνωρίζει κάτι. Βασιζόμαστε στο οικείο περιβάλλον των δύο θυμάτων, καθώς επίσης και στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Επίσης, στα τεκμήρια, στα στοιχεία, στα δεδομένα που εντοπίζονται κάθε φορά στη σκηνή, καθώς επίσης και σε κλειστά κυκλώματα και μαρτυρικό υλικό, το οποίο παραλαμβάνεται», κατέληξε.

Δείτε τις δηλώσεις στο βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top