ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: «Προχωράμε σε καίρια μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης»

Μητσοτάκης: «Προχωράμε σε καίρια μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης»

Ως ένα βήμα ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου και της καίριας μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων για την επιλογή διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο «συνιστά μια πραγματική τομή στη σχέση κυβερνήσεων και του πολιτικού συστήματος με τον κρατικό μηχανισμό».

Όπως επεσήμανε, στεγανοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό από συνήθεις κομματικές παρεμβάσεις, οι νέες ρυθμίσεις στοχεύουν να διασφαλίσουν ότι οι Διοικητές Δημοσίου παύουν να είναι πια αποκλειστική προσωπική επιλογή του Υπουργού, όπως ίσχυε σε μεγάλο βαθμό μέχρι πρόσφατα.

Εξηγώντας τις πρόνοιες του νομοσχεδίου, σημείωσε ότι η αρμοδιότητα για την πρώτη αξιολόγηση ενός υποψηφίου περνάει στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, με ειδικές πρόνοιες για τα νοσοκομεία, όπου ορίζεται η υποχρέωση διενέργειας συνολικής προκήρυξης.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες θα «πρέπει να έχουν σπουδές και εργασιακή εμπειρία που να πιστοποιεί συνάφεια με το αντικείμενό τους και εύλογη εμπειρία για κάποιο διάστημα σε θέσεις ευθύνης».

«Είναι καιρός πια να βάλουμε οριστικό τέλος σε μια πρακτική δεκαετιών, να επιλέγονται, για παράδειγμα, ως διοικητές νοσοκομείων κομματικοί φίλοι, χωρίς να υπηρετείται το μείζον, δηλαδή το να τοποθετηθεί ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», τόνισε.

Τέλος, σημείωσε ότι στις διαδικασίες της επιλογής των καταλληλότερων υποψηφίων, πέραν από τα on-off κριτήρια, θα περιλαμβάνονται συστήματα μοριοδότησης από τον ΑΣΕΠ, αλλά και χρήση δομημένων τεστ δεξιοτήτων, καθώς και τελική συνέντευξη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top