ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΔ Υπουργείου Οικονομικών: Ξεκινά αρχές Νοεμβρίου το «Ενοίκιο έναντι Δόσης»

ΓΔ Υπουργείου Οικονομικών: Ξεκινά αρχές Νοεμβρίου το «Ενοίκιο έναντι Δόσης»

Ξεκινά αρχές Νοεμβρίου η εφαρμογή του Σχεδίου «Ενοίκιο έναντι Δόσης» και η επικοινωνιακή καμπάνια από την Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ) σε σχέση με το Σχέδιο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παντελή είπε ότι αρχές Νοεμβρίου θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση η ΚΕΔΙΠΕΣ, με την οποία θα ενημερώνει για την έναρξη υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Σχέδιο.

Επιπλέον, ανέφερε ότι μέσω της επικοινωνιακής καμπάνιας, η ΚΕΔΙΠΕΣ θα καλεί τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων που δήλωσαν συμμετοχή στο Σχέδιο να ενημερώσουν τους πελάτες τους για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον να ενταχθούν στο Σχέδιο.

Ο ΓΔ του Υπουργείου Οικονομικών είπε ακόμη ότι μόλις ανακοινωθεί από την ΚΕΔΙΠΕΣ η έναρξη εφαρμογής του Σχεδίου, ο δικαιούχος δανειολήπτης θα μπορεί να μεταβεί στο τραπεζικό του ίδρυμα ή στην εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων που βρίσκεται το δάνειο του για να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο Σχέδιο.

Ωστόσο, ο κ. Παντελή είπε πως «το γεγονός ότι ανακοινώνουμε αναστολές εκποιήσεων δεν είναι βοηθητικό, διότι αφαιρεί το κίνητρο του δανειολήπτη να ενταχθεί στο Σχέδιο».

Τη συμμετοχή τους στο Σχέδιο έχουν δηλώσει τα τραπεζικά ιδρύματα Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Οργανισμός Χρηματοδότησης Στέγης, Τράπεζα Κύπρου, Alpha Bank, Astrobank και Eurobank.

Από πλευράς εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων έχουν δηλώσει συμμετοχή οι ΚΕΔΙΠΕΣ, B2Kapital, CAC Coral, Gordian, Sky CAC και Themis Portfolio Management.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

365 ημέρες τον χρόνο στην στάνη και το άρμεγμα – Κύπρια άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία

«Αβέρτα» υπερωρίες οι Κύπριοι εργαζόμενοι – 1 στους 10 δουλεύουν πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

Δάκρυα χαράς στο J2US: Η επί σκηνής πρόταση γάμου - Δείτε βίντεο

Είχαν Άγιο - Τυλίχθηκε στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Πρόλαβαν να εξέλθουν τρία πρόσωπα

Νυκτοβάτες φαίνεται να έβαλαν φωτιά στον ιππόδρομο Λευκωσίας

Σοφία Χατζηπαντελή: «Ρίχνει» το instagram ποζάροντας ημίγυμνη για... τα γενέθλιά τηςΜήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top