ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζει η εγκατάσταση κλιματιστικών σε σχολεία - Τι ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Αρχίζει η εγκατάσταση κλιματιστικών σε σχολεία - Τι ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Αρχίζει η εγκατάσταση κλιματιστικών σε σχολεία, όπως ανέφερε σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, προσθέτοντας ότι η δαπάνη για την εγκατάσταση των κλιματιστικών δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αφού το αναγκαίο ποσό έχει εξασφαλιστεί από εξοικονομήσεις του αρμόδιου Υπουργείου.

«Συνεπείς στα όσα διακηρύττονται και εξαγγέλλονται, αρχίζει η εγκατάσταση κλιματιστικών σε σχολεία. Όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε κατά την επίσκεψή του στο Γυμνάσιο Ακροπόλεως την 7η Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενος από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε λίγες μέρες αρχίζει η εγκατάσταση κλιματιστικών στα πρώτα 50 σχολεία, 10 σε κάθε Επαρχία, σε συνεργασία με τις σχολικές εφορίες», σημείωσε.

Είπε, παράλληλα, ότι η δαπάνη για την εγκατάσταση των κλιματιστικών στα 50 αυτά σχολεία δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αφού το αναγκαίο ποσό έχει εξασφαλιστεί από εξοικονομήσεις του αρμόδιου Υπουργείου.

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε, επίσης, ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων έχουν επιλεγεί στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας. 

Σημείωσε ότι ο σχεδιασμός για τοποθέτηση κλιματιστικών σε όλα τα σχολεία σε ορίζοντα τριετίας, όπως ακριβώς έχει ανακοινωθεί τίθεται προς υλοποίηση ενώ, παράλληλα, συνεχίζονται τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, που αφορούν στην μετατροπή συγκεκριμένων σχολείων σε πράσινα κτίρια.

«Με όραμα, βούληση και μεθοδικότητα θέτουμε σε τροχιά αποτελεσματικής επίλυσης ενός ζητήματος που απασχολεί τις δημόσιες συζητήσεις και απασχολεί εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές εδώ και χρόνια. Με την ίδια αποφασιστικότητα και προγραμματισμό θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εκσυγχρονίσουμε και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το εκπαιδευτικό μας σύστημα, υποδομές, διαδικασίες, συνθήκες και προοπτικές», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευναςΥποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top