ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θύμα απάτης εργαζόμενος σε εταιρεία στη Λεμεσό - Πώς του απέσπασαν 48.000 δολάρια και πώς το κατάλαβε

Θύμα απάτης εργαζόμενος σε εταιρεία στη Λεμεσό - Πώς του απέσπασαν 48.000 δολάρια και πώς το κατάλαβε

Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης διερευνά η Αστυνομία, με θύμα εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, στη Λεμεσό. Η υπόθεση καταγγέλθηκε από 40χρονο, στέλεχος της εν λόγω εταιρίας, ο οποίος φέρεται να ανέφερε ότι το ποσό, που κατάφεραν να αποσπάσουν οι επιτήδειοι ξεπερνά τα 48,000 δολάρια Αμερικής.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο 40χρονος, στο ΤΑΕ Λεμεσού, στις 28 Οκτωβρίου 2023, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων, με μέτοχο της εταιρίας, του ζητήθηκε όπως μεταφέρει το χρηματικό ποσό των 48,250 δολαρίων, σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι, που του υποδείχθηκε. Ο παραπονούμενος προχώρησε στη μεταφορά του χρηματικού ποσού, ωστόσο σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε λίγο αργότερα με τον πιο πάνω μέτοχο, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο ουδέποτε του έδωσε τέτοιες οδηγίες.

Το Γραφείο Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Με αφορμή και αυτή την υπόθεση, η Αστυνομία καλεί, για ακόμα μια φορά, το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις συναλλαγές του και σε κάθε μεταφορά χρημάτων μέσω διαδικτύου, αφού κάθε τέτοια συναλλαγή, ελλοχεύει κινδύνους.

Συμβουλεύει επίσης, όπως σε περίπτωση που λάβουν μηνύματα, για εξόφληση τιμολογίων ή μεταφορά χρημάτων κτλ., προτού προχωρήσουν στη διεκπεραίωση της

συναλλαγής, να προχωρούν πάντοτε σε επαλήθευση του μηνύματος, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα πρόσωπα, που αναφέρονται ως αποστολείς.

Για την επικοινωνία αυτή, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο τηλεφωνικός αριθμός με τον οποίο οι δύο πλευρές ήρθαν ξανά σε επικοινωνία ή που αναγράφεται σε μηνύματα, που ανταλλάχθηκαν μεταξύ τους σε προηγούμενες τους συναλλαγές.

Οι ιδιοκτήτες ή διευθυντές εταιρειών, προτρέπονται να ενημερώνουν το προσωπικό της εταιρείας τους για τη συγκεκριμένη μορφή απάτης και να εφαρμόζουν διαδικασίες επαλήθευσης των αιτημάτων πληρωμής που λαμβάνουν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο τηςΑπόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top