ΥΠΕΣ: «Όποιος δεν σέβεται τη φιλοξενία που προσφέρεται από την ΚΔ θα υπάρχουν επιπτώσεις»

ΥΠΕΣ: «Όποιος δεν σέβεται τη φιλοξενία που προσφέρεται από την ΚΔ θα υπάρχουν επιπτώσεις»

Είμαστε αυστηροί με όσους δεν σέβεται τη φιλοξενία που παρέχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, σχολιάζοντας τα ψεσινά επεισόδια στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα».

Ο κ. Ιωάννου προέβη σε δήλωση μετά τη συνάντησή του με τον Ισπανό ομόλογό του στη Μαδρίτη. Κληθείς να πει ποιες οδηγίες έχουν δοθεί μετά τα ψεσινά επεισόδια στο ΚεΠΥ Πουρνάρα, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «χθες, μόλις ενημερώθηκα για τα επεισόδια, ήμουν κατηγορηματικός όπως εξεταστεί άμεσα η αίτηση ασύλου όλων των συλληφθέντων και απορριφθεί, ακόμα κι αν δικαιούνται άσυλο, για τον λόγο ότι είχαν εμπλακεί σε επεισόδια».

Οι οδηγίες, συνέχισε ο κ. Ιωάννου, είναι να απελαθούν άμεσα και για τον σκοπό αυτό έχουν μεταφερθεί επιπλέον εξεταστές αιτήσεων ασύλου, με οδηγίες όπως μέχρι το απόγευμα ολοκληρωθεί η εξέταση ασύλου και όσοι εμπλέκονται να μεταφερθούν εκτός Πουρνάρα. Όπως ανέφερε ο κ. Υπουργός, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, θα μεταφερθούν πιθανότατα στη Μεννόγεια, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες απέλασής τους.

«Είμαστε αυστηροί σε αυτό. Όποιος δεν σέβεται τη φιλοξενία που προσφέρεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, θα υπάρχουν επιπτώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

Προσδοκία ότι ενδεχομένως να προκύψουν θετικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες από τις επαφές που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE