ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φόνος Καλογερόπουλου: Για κατάθεση ο 21χρονος - Αναμένεται λήψη και υλικού από κλειστά κυκλώματα

Φόνος Καλογερόπουλου: Για κατάθεση ο 21χρονος - Αναμένεται λήψη και υλικού από κλειστά κυκλώματα

Υπό επταήμερη κράτηση τέθηκε λίγο μετά τις δέκα το πρωί ο 21χρονος που συνελήφθη σε σχέση με το φόνο του Θανάση Καλογερόπουλου που διαπράχθηκε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου σε χώρο στάθμευσης παραθαλάσσιου κέντρου αναψυχής. Ο ύποπτος προπηλακίστηκε και αυτός από τους συγγενείς και φίλους του θύματος που βρέθηκαν και σήμερα στο δικαστήριο.

Ο νεαρός είναι ύποπτος για τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης, κατοχή και μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών, κλοπή και εμπρησμό αυτοκινήτου. Οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου της πόλης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Ο ύποπτος προπηλακίστηκε έντονα από φίλους και συγγενείς του θύματος πριν και μετά τη διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου.

Όπως και στις άλλες προσαγωγές υπόπτων για το φόνο Καλογερόπουλου, η αίτηση κράτησης της αστυνομίας δεν διαβάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, η διαδικασία όμως κράτησε πέραν της μιας ώρας καθώς οι δικηγόροι του υπόπτου, αν και δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση του πελάτης τους, έθεσαν σειρά ερωτημάτων στον ανακριτή της υπόθεσης σε σχέση με την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Σε ότι αφορά την κράτηση του υπόπτου, οι δικηγόροι ανέφεραν στο δικαστήριο ότι δεν φέρουν ένσταση στην κράτηση του πελάτη τους, «συναισθανόμενοι τους συγγενείς και φίλους του θύματος, που έχασαν αγαπημένο τους πρόσωπο, όμως πρέπει να διαφυλάξουμε το τεκμήριο αθωότητας του υπόπτου».

Τα ερωτήματα που έθεσαν στον ανακριτή της υπόθεσης, βοηθό υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Κώστα Μιχαήλ, αφορούσαν κυρίως την εμπλοκή του πελάτη τους στην υπόθεση και το γεγονός ότι η αστυνομία τον παρουσιάζει ως ένα εκ των δύο εκτελεστών του Καλογερόπουλου. Οι δικηγόροι αναρωτήθηκαν αφού οι ανακριτές είναι πεπεισμένοι για την ενοχή του γιατί δεν τον κατηγορούν και αιτούνται την κράτηση του.

Οι δικηγόροι εξέφρασαν επίσης τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι ο πελάτης τους παρουσιάστηκε από ΜΜΕ ως ο εκτελεστής και επικαλούμενος τον ευρωπαϊκή Νομοθεσία, χαρακτήρισαν αυτό που συμβαίνει ως «απίστευτο». «Γι΄ αυτό δεν αποδεχτήκαμε να διαβαστεί ο όρκος για να μείνει γνωστό στους εμπλεκομένους μόνο», εξήγησε ο δικηγόρος.

Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, από τον ανακριτή της υπόθεσης, η αστυνομία προγραμματίζει επιπρόσθετες έρευνες για αναζήτηση τεκμηρίων. Απομένει η λήψη περίπου 70 καταθέσεων, εκ των οποίων και του υπόπτου, και η λήψη υλικού από κλειστά κυκλώματα.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για την επταήμερη κράτηση του υπόπτου. Ως γνωστό χθες τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση ο 22 ετών ύποπτος που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση. Τελούν επίσης υπό κράτηση δύο ακόμη άτομα ηλικίας 41 και 44 ετών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top