ΥΓΕΙΑ

Σχέση: Τα μοιράζεστε όλα, αποφύγετε όμως την... πετσέτα - Ο λόγος

Σχέση: Τα μοιράζεστε όλα, αποφύγετε όμως την... πετσέτα - Ο λόγος

Παρόλο που χρησιμοποιείτε την πετσέτα για να στεγνώσετε το καθαρό σας πρόσωπο και σώμα μετά το μπάνιο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σας αν την μοιράζεστε με το σύντροφό σας.

Κι αυτό διότι οι πετσέτες, ειδικά όταν είναι υγρές μπορούν να αποτελέσουν καταφύγιο βακτηρίων, ιών και μούχλας.

Αν τις μοιραζόμαστε με άλλους μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διάφορων παθήσεων, όπως το «πόδι του αθλητή» ή οι μύκητες.

Και δεν είναι μόνο οι πετσέτες του μπάνιου.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Food Protection Trends» έδειξε συγκέντρωση επιβλαβών μικροοργανισμών σχεδόν στο 90% των πετσετών για τα χέρια.

Σε άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «African Journal of Infectious Diseases», οι ερευνητές συγκέντρωσαν 50 πετσέτες για ανάλυση και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 96% αυτών περιείχαν βακτήρια «Staphylococcus aureus».

Ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος είναι βακτήριο το οποίο βρίσκεται στο δέρμα και σε βλεννογόνους στο άνω αναπνευστικό σύστημα, κυρίως στην μύτη, και ενίοτε προκαλεί δερματικές και συστηματικές λοιμώξεις.

Οι πετσέτες σας μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια σε εσάς και τον σύντροφό σας

Εκτός από το να μοιράζεστε βακτήρια, η χρήση της πετσέτας κάποιου άλλου μπορεί να σας εκθέσει σε νεκρό δέρμα και τριχοθυλάκια, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν ακάρεα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αρρωστήσετε αυτόματα μόνο και μόνο από τη χρήση της πετσέτας του συντρόφου σας.

Ωστόσο, εάν έχετε ξηρό δέρμα ή ένα κόψιμο κάπου στο σώμα σας, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που υπάρχουν στην πετσέτα σας μπορούν να εισέλθουν στο σώμα σας, οδηγώντας σε ασθένεια ή μόλυνση.

Διατηρείτε τις πετσέτες σας καθαρές, στεγνές και αποκλειστικά για τον εαυτό σας

Καλό είναι να μην σκουπίζεστε με υγρές πετσέτες και να τις αφήνετε να στεγνώνουν πλήρως μεταξύ των χρήσεων. Θα πρέπει επίσης:

Να τις πλένετε τακτικά, τουλάχιστον αφού τις χρησιμοποιήσατε τρεις φορές. Φυσικά, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες μια πετσέτα θα πρέπει να πλυθεί μετά από μία και μόνο χρήση, όπως αυτές που κρέμονται στο μπάνιο ή αυτές που χρησιμοποιείτε στο γυμναστήριο.

Να κρεμάτε τις πετσέτες σε μια ράβδο και όχι για παράδειγμα σε ένα γαντζάκι, για να στεγνώνουν καλύτερα.

Να τις κρατάτε αποκλειστικά και μόνο για προσωπική χρήση.

Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη:

Τον τύπο της πετσέτας που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, οι βελούδινες μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν, ενώ οι πετσέτες από μικροΐνες στεγνώνουν αρκετά γρήγορα και γι’ αυτό το λόγο είναι ιδανικές για χρήση στην προπόνηση.

Εν κατακλείδι, το να διατηρείτε τις πετσέτες σας στεγνές, να τις πλένετε τακτικά και να μην τις μοιράζεστε θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τα μικρόβια και να παραμείνετε καθαροί και υγιείς τόσο εσείς όσο και το ταίρι σας.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top