ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελίες για οίκους ευγηρίας: Σοκάρει περιστατικό με τυφλό ηλικιωμένο - Φώναζε στους νοσηλευτές «Σας παρακαλώ μην με πάρετε πίσω»

Καταγγελίες για οίκους ευγηρίας: Σοκάρει περιστατικό με τυφλό ηλικιωμένο - Φώναζε στους νοσηλευτές «Σας παρακαλώ μην με πάρετε πίσω»

Ολοένα και αυξάνονται οι αναφορές για παραμελημένους ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας.

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό διηγήθηκε στην εκπομπή "Ενημέρωση Τώρα" η κ.Γιαννούλα Αντωνίου, Υπεύθυνη Κέντρου Μνήμης Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας.

Μάλιστα ανέφερε ότι οι περισσότερες καταγγελίες προέρχονται από συγγενείς, φίλους και το οικογενειακό περιβάλλον των ηλικιωμένων, οι οποίοι παρατηρούν μη ορθές συμπεριφορές ως προς τους ηλικιωμένους.

Ωστόσο παρότι και οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι παραπονιούνται ότι παραμελούνται εντούτοις δεν προβαίνουν σε καταγγελίες , αλλά μόνο σε αναφορές.

Η κ.Αντωνίου αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό όπου τυφλός ηλικιωμένος, ο οποίος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από τον οίκο ευγηρίας, δεν ήθελε να επιστρέψει πίσω στο χώρο φροντίδας του. «Όταν οι νοσηλευτές προσπαθούσαν να να τον βάλουν στο ασθενοφόρο, έκλαιγε και έλεγε "Σας παρακαλώ μην με πάρετε πίσω, πάρτε με σπίτι μου, δεν αντέχω άλλο».

Όπως σχολίασε η κ.Αντωνίου το περιστατικό της το αποκάλυψε πρόσωπο το οποίο ήταν παρών στο εν λόγω σκηνικό.

Εν συνεχεία η κ.Αντωνίου υπογράμμισε ότι είναι άσχημο ένας ηλικιωμένος να μην μπορεί να αποφασίσει για τονε αυτό του ή να το υπερασπιστεί και να αλλάξει περιβάλλον, είτε για οικονομικούς λόγους είτε γιατί δεν έχει υποστηρικτικά άτομα γύρω του. Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Είναι άσχημο να μην μπορεί να φύγει» ένας ηλικιωμένος και μένει να ζει «σε ένα χώρο που είναι δυστυχής ».

 Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top