ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

15/10 η ακρόαση της αγωγής 71.5 δις δολ. από την Trust Bank σε βάρος κυπριακής εταιρείας

15/10 η ακρόαση της αγωγής 71.5 δις δολ. από την Trust Bank σε βάρος κυπριακής εταιρείας

Το εμπορικό δικαστήριο της Ρωσίας ανέβαλε την ακρόαση της αγωγής της Trust Bank ύψους 71.5 εκατομμυρίων δολαρίων, σε βάρος της κυπριακής TIB Investments Limited για τις 15 Οκτωβρίου.

Η Trust Bank έκανε αγωγή για να ανακτήσει χρέη που έχουν να κάνουν με συμβόλαια που υπεγράφησαν στις 23 Ιουνίου του 2009, ως μέρος γενικότερης συμφωνίας για δανεισμό και ξένες συναλλαγματικές που έγιναν τον Ιανουάριο του 2006.

Τη Δευτέρα (07/09), η TIB Investments Limited που εδρεύει στην Κύπρο υπέβαλε ανταπαίτηση στο Εμπορικό Δικαστήριο της Μόσχας, ζητώντας από αυτό να ανακηρύξει τα συμβόλαια άκυρα λόγω της παραπλανητικής φύσης της συναλλαγής.

Η TIB Investments Limited υποστήριξε ότι οι αμφισβητούμενες συναλλαγές, που ήταν γύρω στις 30, ήταν μη παραδομένα συμβόλαια.

Η Trust Bank, μεσαίου μεγέθους δανειστής, ανακοίνωσε απώλειες 18.8 δισεκατομμυρίων ρουβλιών εν μέσω οικονομικής κρίσης το 2014. Την 1η Δεκεμβρίου του 2014 το πάγιο ενεργητικό υπολογίζονταν στα 290 δισεκατομμύρια ρούβλια (4.1. δις δολάρια).

Η Κεντρική Τράπεζα εκτίμησε ότι τα χρέη της τράπεζας ξεπερνούσαν το πάγιο ενεργητικό της κατά 67.8 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Τον περασμένο Απρίλιο, το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι άνοιξε ποινική υπόθεση σε βάρος διευθυντών της Trust Bank.

Ανακριτές υποστηρίζουν ότι μεταξύ του 2012 και το 2014, ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του Δ.Σ. Όλεγκ Ντικουσάρ, ο πρώην οικονομικός διευθυντής Γεβγκένι Ρομάκοφ και μερικά πρόσωπα που δεν κατονομάστηκαν, συνήψαν ύποπτες δανειακές συμφωνίες για πάνω από 7 δισεκατομμύρια ρούβλια με μερικές εταιρείες που εδρεύουν στην Κύπρο.

Δικαστήριο της Μόσχας έχει παρατείνει διάταγμα κράτησης για τον Ντικουσάρ, που κατηγορείται για υπεξαίρεση. Ο Ντικουσάρ αντιμετωπίζει ενδεχόμενο 10ετους φυλάκισης, ενώ διερευνάται και η ενδεχόμενη ανάμιξή του με άλλες ποινικές υποθέσεις.

Φ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την υιοθέτηση Ψηφίσματος από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με το οποίο καλεί για την άμεση επιστροφή της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων στους νομίμους κατοίκους της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top