Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια με τη Χαμάς - «Η απελευθέρωση των ομήρων προχωρά κανονικά»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια με τη Χαμάς - «Η απελευθέρωση των ομήρων προχωρά κανονικά»

Το Ισραήλ εκφράζει την «επιφυλακτική αισιοδοξία» του ότι η δεύτερη απελευθέρωση ομήρων «θα πραγματοποιηθεί απόψε μετά από μεγάλη καθυστέρηση», όπως επισημαίνει Ισραηλινός αξιωματούχος

Το σχόλιο, όπως μεταδίδουν οι Times of Israel, έρχεται μετά από αιγυπτιακό δημοσίευμα που ισχυρίζεται ότι οι διαφωνίες έχουν γεφυρωθεί και η συμφωνία αναμένεται να προχωρήσει σύντομα.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαιώνει ότι πραγματοποίησε μια «αξιολόγηση κατάστασης» με όλους τους αρχηγούς ασφαλείας «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η δεύτερη φάση των απελευθερώσεων θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί».

Η Χαμάς επιβεβαιώνει επίσης, ότι η απελευθέρωση προχωρά.

Επίσης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του Καταριανού εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, τα εμπόδια που υπήρχαν μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για την ανταλλαγή ομήρων και αιχμαλώτων ξεπεράστηκαν μετά τη μεσολάβηση Κατάρ και Αιγύπτου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η μπάλα στην τουρκική πλευρά- Η προεργασία του ΟΗΕ, τα ΜΟΕ και το στοίχημα της επανέναρξης

Κυπριακό: Η μπάλα στην τουρκική πλευρά- Η προεργασία του ΟΗΕ, τα ΜΟΕ και το στοίχημα της επανέναρξης

Η ελληνοκυπριακή πλευρά δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει, ενώ η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία εξακολουθούν να βάζουν εμπόδια. Τι σημαίνουν οι συγκλίσεις και γιατί η 26η Αυγούστου αποκτά ιδιαίτερη σημασία

BEST OF TOTHEMAONLINE