ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΔΗΚΟ ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας - Ποιό το όνομα

Στο ΔΗΚΟ ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας - Ποιό το όνομα

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ

Την ώρα που τα κόμματα συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις, για τις επικείμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2024, η ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ φαίνεται να απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές απο το ΔΗΚΟ οι οποίες μίλησαν στο ThemaOnline, "ο κόσμος του ΔΗΚΟ ασκεί έντονες πιέσεις στην ηγεσία για την αποφυγή συνεργασίας με τον ΔΗΣΥ." Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επικαλούνται την απόφαση του εκτελεστικού γρφείου του ΔΗΚΟ με την οποία "οι όποιες αποφάσεις για τις εκλογές στην ΤΑ θα ληφθούν με γνώμονα την επιθυμία των τοπικών επιτροπών."

Με δεδομένα τα πιο πάνω, ο ΔΗΣΥ φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, σε ότι αφορά κυρίως στους μεγάλους Δήμους.

Ένα απο τα μεγαλύτερα στοιχήματα είναι η θέση του Προέδρου του Επαρχιακού οργανισμού Λάρνακας. Μια θέση που όπως όλα δείχνουν κλείδωσε στο πρόσωπο του Γεν. Διευθυντή του ΣΑΛ Λάρνακας,´Αγγελου Χατζηχαραλάμπους, ο οποίος προέρχεται απο το ΔΗΚΟ και αναμένεται η στήριξή του απο το ΑΚΕΛ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Χατζηχαραλάμπους αναμενεται να εξαγγείλει την υποψηφιοτητά του, εντός Δεκεμβρίου. Ο Γεν. Διευθυντής του ΣΑΛ φαίνεται να συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα πρέπει να διαθέτει το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία ενός νέου θεσμού, αυτού του Επαρχιακού Οργανισμού.

Δήμοι Λάρνακας Δρομολαξιάς

Στον Δήμο Λάρνακας, όλοι γνωρίζουν ότι τίποτα δεν μπορεί να ανατρέψει την παντοδυναμία του νυν Δημάρχου, Ανδρέα Βύρα ο οποίος φαίνεται να συσπειρώνει και τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ. Ο νυν Δήμαρχος Λάρνακας, χαίρει εκτίμησης και απο τη δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ.

Σε ότι αφορά στη θέση του Αντιδημάρχου που σύμφωνα με την μεταρρύθμιση της ΤΑ θα εκλέγεται απο το εκλογικό σώμα, φαίνεται να κλειδώνει στον νυν Αντιδήμαρχο Λάρνακας, Ιάσωνα Ιασωνίδη, ο οποίος προέρχεται απο το ΔΗΚΟ.

Στον Δήμο Δρομολαξιάς είναι γνωστό ότι η Δημαρχία παραμένει στο ΑΚΕΛ με τον νυν Δήμαρχο Κύπρο Ανδρονίκου και με Αντιδήμαρχο τον Γιώργο Χρίστου, Δημοτικό Σύμβουλο του ΔΗΚΟ στον συγκεκριμένο Δήμο.

Στον Δήμο Αραδίππου, έχει ήδη ανακοινωθεί το όνομα του Αντιδημάρχου Χριστόδουλου Πάρτου, ο οποίος ανήκει στον ΔΗΣΥ. Την Αντιδημαρχία θα διεκδικήσει το ΔΗΚΟ με τον Μάριο Νεοφύτου και εδώ θα είναι ίσως απο τις ελάχιστες περιπτώσεις συνεργασίας ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Δημοσκόπηση SIGMA: «Θρίλερ» για ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ - Οι επιδόσεις ΠτΔ και Κυβέρνησης - Ποιοι Υπουργοί πέρασαν την… βάση

Δημοσκόπηση SIGMA: «Θρίλερ» για ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ - Οι επιδόσεις ΠτΔ και Κυβέρνησης - Ποιοι Υπουργοί πέρασαν την… βάση

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη, ένα χρόνο μετά την εκλογή του στο υψηλότερο αξίωμα της χώρας αποτυπώνεται στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού ΣΙΓΜΑ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top