ΥΓΕΙΑ

Κυριακίδου: Υπό παρακολούθηση κρούσματα πνευμονίας

Κυριακίδου: Υπό παρακολούθηση κρούσματα πνευμονίας

Έχουν καταγραφεί μερικά περιστατικά πνευμονίας στην Ευρώπη, και τα παρακολουθούμε πολύ στενά, αλλά δεν υπάρχει ακόμα λόγος για να ηχήσουμε συναγερμό, δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Η κ. Κυριακίδου, απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνάντησης με Κύπριους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, σχετικά με την καταγραφή κρουσμάτων πνευμονίας στην Κίνα και κατά πόσον τα περιστατικά που έχουν παρουσιαστεί σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες τυγχάνουν χειρισμού ή θα πρέπει να εγείρεται ανησυχία, τόνισε περαιτέρω ότι μετά και την πανδημία της Covid-19, είναι αναγκαίο να προσεγγίζεται η υγεία σε παγκόσμιο πλαίσιο.

Η Ευρωπαία Επίτροπος ανακοίνωσε ότι αρχές του 2024 θα προωθηθεί το πακέτο πρόληψης του καρκίνου για τύπους καρκίνου που μπορούν να προληφθούν με εμβολιασμό. «Είχα μία συνάντηση το πρωί», για το θέμα, για αύξηση του αριθμού κοριτσιών σε όλα τα κράτη μέλη που εμβολιάζονται κατά του HPV στο 90% περίπου και επίσης αυξάνοντας τον αριθμό των αγοριών, όπως και τον αριθμό των πολιτών για ηπατίτιδα.

Η Ευρωπαία Επίτροπος αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη νέα Ολοκληρωμένη Προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που γίνεται ήδη πράξη και αφορά στην ολιστική αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας, καθιστώντας την προτεραιότητα σε όλους τους τομείς των ενεργειών μας.

«Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στην χωρίς ιστορικό προηγούμενο πρωτοβουλία μας, να οικοδομήσουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας», τόνισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Κυριακίδου στις 20 εμβληματικές δράσεις που θα φέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα για τους πολίτες. Όπως είπε, «θα στηρίξουμε την ανάπτυξη της ικανότητας των κρατών μελών να ενσωματώνουν την ψυχική υγεία σε όλες τις πολιτικές, την καλή προαγωγή της ψυχικής υγείας και πρόληψη των προβλημάτων ψυχικής υγείας μέσω μιας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την πρόληψη της κατάθλιψης και των αυτοκτονιών και ενός ευρωπαϊκού κώδικα για την ψυχική υγεία».

Αναφέρθηκε στην πορεία στη στήριξη της ψυχικής υγείας των παιδιών και των νέων μέσω δράσεων, όπως ένα δίκτυο ψυχικής υγείας για νέους, «μια εργαλειοθήκη πρόληψης που αφορά τους βασικούς καθοριστικούς παράγοντες και οδηγίες για την προστασία των ανηλίκων στον ψηφιακό κόσμο».

Περαιτέρω, η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι στις δράσεις «περιλαμβάνεται η στήριξη όσων βρίσκονται σε πιο ευάλωτες καταστάσεις με ειδικές δράσεις, όπως τα θύματα εγκλήματος και οι νέοι με εμπειρία καρκίνου».

Η Ευρωπαία Επίτροπος αναφέρθηκε, ακόμα, σε ζητήματα που σχετίζονται με την εργασία, τα οποία θα αντιμετωπιστούν, για παράδειγμα, μέσω δύο εκστρατειών της ΕΕ για τους χώρους εργασίας και ενδεχομένως μιας πρωτοβουλίας σε επίπεδο ΕΕ για τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους της εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις των συστημάτων ψυχικής υγείας σημείωσε «την ειδική δράση για την αντιμετώπιση του στίγματος και των διακρίσεων στον τομέα της ψυχικής υγείας», ενώ επεσήμανε πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η κατάθλιψη μεταξύ των νέων υπερδιπλασιάστηκε για να τονίσει ότι «το 2024, θα συμβάλουμε στη δημιουργία ενός δικτύου ψυχικής υγείας παιδιών και νέων».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Justin Timberlake: Ανησυχεί για την καριέρα του μετά τη σύλληψή του - Τι είπε ο ίδιος σε συναυλία του - Βίντεο

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία για να ανέβει πάλι – Στο μενού τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top