ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαράλαμπος Έλληνας στο «T» - «Καμία αλλαγή στους σχεδιασμούς της Chevron για το κοίτασμα Αφροδίτη»

Χαράλαμπος Έλληνας στο «T» - «Καμία αλλαγή στους σχεδιασμούς της Chevron για το κοίτασμα Αφροδίτη»

Το αίτημα της εταιρείας Chevron προς το Υπουργείο ενέργειας για παράταση της ημερομηνίας έναρξης της τεχνοοικονομικής μελέτης για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη παραμένει αναπάντητο, με το αρμόδιο Υπουργείο σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο να βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης προκειμένου να τοποθετηθεί.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Δρ. Χαράλαμπος Έλληνας, ανώτερος συνεργάτης στο παγκόσμιο ενεργειακό κέντρο του Ατλαντικού Συμβουλίου, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «τίποτα δεν αλλάζει με τους σχεδιασμούς της Chevron. Η εταιρεία έχει δεχθεί το σχέδιο του 2019, όμως θέλει να μελετήσει ένα βέλτιστο σχέδιο ανάπτυξης, που αυτό σημαίνει πως ίσως χρειαστεί κάποιους μήνες, μέχρι και έναν χρόνο. Αυτό που θέλει η εταιρεία, είναι η μείωση του κόστους».

Σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ ημερομηνίας 3 Δεκεμβρίου, η NewMed Energy, εκ των εταίρων της κοινοπραξίας του «Αφροδίτη», αναφέρει ότι την 1η Δεκεμβρίου η Chevron απέστειλε απαντητική επιστολή στον υπουργό εμπορίου της Κυπριακής κυβέρνησης, ζητώντας μεταξύ άλλων την αναβολή της ημερομηνίας για συμμόρφωση με το ορόσημο στο Συμβόλαιο Αναλογικού Καταμερισμού σχετικά με την έναρξη του FEED, προκειμένου, κατά την παράταση αυτής να διαμορφωθεί μαζί με την κυπριακή κυβέρνηση ένα βέλτιστο σχέδιο ανάπτυξης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top