ΔΙΕΘΝΗ

Οι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit - Τι δείχνει νέα έρευνα

Οι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit - Τι δείχνει νέα έρευνα

Μετανιώνουν για το Brexit οι Βρετανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου think tank "British Future". Τα στοιχεία αναφέρουν, ότι το 49% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ήταν λάθος η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 36% δηλώνει ακόμα υπέρ ενώ το 15% δεν γνωρίζει.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι το 52% της κοινής γνώμης θα ήθελε τώρα το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει στενότερες σχέσεις με την ΕΕ, ενώ μόνο το 12% λέει ότι θα έπρεπε να έχει πιο μακρινές σχέσεις και το 27% τάσσεται υπέρ της διατήρησης της υφιστάμενης κατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, το 61% των πολιτών τάσσεται πλέον υπέρ της στενότερης συνεργασίας με την ΕΕ τόσο σε θέματα εμπορίου όσο και σε θέματα επιστήμης και έρευνας. Περίπου το 68% υποστηρίζει τη στενότερη συνεργασία σε θέματα εγκληματικότητας και τρομοκρατίας, το 57% στις τελωνειακές ρυθμίσεις και το 57% στη διεθνή υγεία.

Στην ερώτηση ποια σχέση θεωρούν πιο σημαντική για την ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (48%) κατέταξαν την ΕΕ στην πρώτη θέση, πάνω από τις ΗΠΑ (27%) και την Κοινοπολιτεία (25%).

Η έκθεση αναφέρει: «Η πλειοψηφία στηρίζει να πέσουν οι τόνοι σχετικά με τη σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ, τόσο μεταξύ των ψηφοφόρων του 2016 που ψήφισαν το Leave (56%) όσο και μεταξύ των ψηφοφόρων του Remain (73%), καθώς και μεταξύ των υποστηρικτών των Συντηρητικών (61%) και των υποστηρικτών των Εργατικών (68%). Είναι σημαντικό ότι η υποστήριξη για να πέσουν οι τόνοι ήταν σταθερή: περίπου έξι στους 10, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες που είχαν δικαίωμα ψήφου κατά τη στιγμή του δημοψηφίσματος.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεσηΕπιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Επιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Η εγκατάσταση κλιματιστικών σχεδόν στο σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας μας αποτελεί αδήριτη ανάγκη, επισημαίνει η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top