Τα «βρήκαν» Κυβέρνηση και αγροτικές οργανώσεις - Όσα αποφασίστηκαν στην συνάντηση

Τα «βρήκαν» Κυβέρνηση και αγροτικές οργανώσεις - Όσα αποφασίστηκαν στην συνάντηση

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος με τις αγροτικές οργανώσεις και αντιπροσωπεία των κλάδων των σιτοπαραγωγών και των πατατοπαραγογών για το θέμα τις οικονομικής στήριξής τους.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ξενοφώντος ανέφερε ότι εξετάστηκαν αρκετά ζητήματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Υπουργό, αποφασίστηκε να συσταθεί ομάδα εργασίας, έκτακτη επιχορήγηση, καταβολή 17 σεντ αντί 45 σεντ για το ζήτημα της υπερκατανάλωσης νερού λόγω καύσωνα και άλλων καιρικών συνθηκών, πλαίσιο ταμείο διαχείρισης κινδύνου με στόχο αύξηση ποσοστού ζημιάς και μέσων όρων παραγωγής, άμεση καταβολή αποζημιώσεων για ανομβρία και άλλες ζημιές του 2023 καθώς και απλοποίηση διαδικασιών για τις αιτήσεις που υποβάλλουν οι αγρότες, μέσα στο πλαίσιο της ΚΑΠ.

 

Δείτε όσα δήλωσε ο Υπουργός στο πιο κάτω απόσπασμα:

Υπενθυμίζεται ότι οι σιτοπαραγωγοί και οι πατατοπαραγωγοί πραγματοποίησαν χθες (12/12) πορεία διαμαρτυρίας από το ΓΣΠ προς τος Προεδρικό Μέγαρο, διαμαρτυρόμενοι για το ύψος της κρατικής χορηγίας που λαμβάνουν σε σχέση με το αυξημένο κόστος παραγωγής, που θα τους αναγκάσει όπως υποστηρίζουν, να φύγουν από τον κλάδο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Μεταβαίνει στη Μολδαβία - Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της ΚΔ στη χώρα

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Μεταβαίνει στη Μολδαβία - Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της ΚΔ στη χώρα

Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Μολδαβίας, η ενταξιακή πορεία της Μολδαβίας στην ΕΕ, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, κατά τη σημερινή, πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μολδαβία.

BEST OF TOTHEMAONLINE