ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΡΑΕΚ: Επέβαλε πρόστιμο €100.000 στον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου

ΡΑΕΚ: Επέβαλε πρόστιμο €100.000 στον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου

Διοικητικό πρόστιμο €100.000 επέβαλε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) στον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ) σχετικά με τον χειρισμό των προβλημάτων που προέκυψαν, ή και εξακολουθούν να υπάρχουν στον Δακτύλιο υπόγειων καλωδίων υψηλής τάσης της αστικής περιοχής Λευκωσίας, που, σύμφωνα με την απόφασή της, συνιστούν παραβάσεις των όρων της άδειάς του και του περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού Νόμου του 2021.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ολοκλήρωσε τη διαδικασία εξέτασης πιθανής παράβασης που είχε ξεκινήσει αυτεπάγγελτα στις 8 Ιουλίου 2022.

Η ΡΑΕΚ αναφέρει ότι το ύψος του προστίμου "κρίνεται ως εύλογο, δίκαιο και αναλογικό λαμβανομένης υπόψη της φύσης, της σοβαρότητας και της διάρκειας των παραβάσεων", ενώ σημειώνει ότι για τον υπολογισμό του αξιολογήθηκαν και λήφθηκαν υπόψη ως μετριαστικοί παράγοντες η έμπρακτη πρόθεση του ΔΣΜΚ για συμμόρφωση καθώς και οι αντικειμενικοί λόγοι που συνέδραμαν στις παραβάσεις και υπερέβαιναν τις δυνατότητες του ΔΣΜΚ.

Περαιτέρω, στην ανακοίνωσή της, η ΡΑΕΚ ανακοινώνει ότι αποφάσισε να καλέσει τον ΔΣΜΚ όπως προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των έργων που αφορούν την επίλυση των προβλημάτων του Δακτυλίου όπως αυτά παρουσιάζονται στο εγκεκριμένο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης Συστήματος Μεταφοράς (ΔΠΑΣΜ) 2023-2032 καθώς και στην εγκεκριμένη τροποποίηση του.

Ως προς τα ζητήματα που διαπιστώθηκαν και από το Πόρισμα ότι δεν εμπίπτουν στον έλεγχο του ΔΣΜΚ και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, η ΡΑΕΚ αναφέρει ότι έχει κοινοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου 2023 αυτούσιο το Πόρισμα στο Υπουργείο και αναμένονται ενέργειες, ενώ έχει διατυπωθεί εισήγηση της ΡΑΕΚ για δημιουργία μονοθυριδικής πρόσβασης (one stop shop) για σημαντικά έργα του Συστήματος Μεταφοράς σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του ΔΠΑΣΜ ώστε να εφαρμοστεί ειδική διαδικασία επίσπευσης αδειοδότησης των εν λόγω έργων από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσόΑνησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top