ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο» Υπουργικού στη συμφωνία για ανέλιξη χαμηλόμισθων του Δημοσίου

«Πράσινο» Υπουργικού στη συμφωνία για ανέλιξη χαμηλόμισθων του Δημοσίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, αποφάσισε να εγκρίνει τροποποίηση στο νομοσχέδιο του περί προϋπολογισμού του 2024 νόμου, ώστε να περιλαμβάνει και τη συμφωνία ημ. 12/12/2023 μεταξύ της Κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΑΣΥΔΥ και ΟΗΟ-ΣΕΚ, για τη μισθολογική ανέλιξη μονίμων υπαλλήλων και εργοδοτούμενων αορίστου χρόνου στις κλίμακες Α2, Α5 και Α7(ii).

Κατ΄ αναλογία, αντίστοιχες ρυθμίσεις θα υιοθετηθούν για υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, περιλαμβανομένων και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω των οικείων προϋπολογισμών τους.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τα σχέδια καταβολής ήσσονος σημασίας (de minimis) για στήριξη του έντυπου Τύπου (εφημερίδων).

Στόχοι του σχεδίου είναι η υποστήριξη και διατήρηση της πολυφωνίας, ειδικότερα των παραδοσιακών ΜΜΕ, η προστασία του πλουραλισμού απόψεων, η ελευθερία της έκφρασης, η δημοκρατία και το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση, η διασφάλιση της ποιότητας της πληροφόρησης, καθώς και η διασφάλιση θέσεων εργασίας προσοντούχων δημοσιογράφων.

Πρόσθετα, και δεδομένου ότι η πτώση της κυκλοφορίας του έντυπου Τύπου αποφέρει σημαντική απώλεια εσόδων και στους διανομείς του έντυπου Τύπου με σημαντικά προβλήματα βιωσιμότητας, μέσω του σχεδίου θα επιτευχθεί διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του έντυπου Τύπου, αλλά και διανομής του σε απομακρυσμένες περιοχές της Κύπρου.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης, συνεπώς, είναι εφημερίδες, καθώς και Πρακτορεία διανομής Τύπου σε παγκύπρια βάση στην επαρχία και σε σε απομακρυσμένες περιοχές, που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Αμμόχωστο - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 76χρονου που έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία

Ανείπωτη τραγωδία - Βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή στο Μακάρειο

Θερμοπληξία vs ηλίαση: Η διαφορά τους, τα συμπτώματα και όσοι διατρέχουν κίνδυνο - Όσα πρέπει να προσέξουμε

Αυτές οι ομάδες πληθυσμού έχουν δικαίωμα σε χαμηλότερη χρέωση στο ρεύμα - Ποιος επωμίζεται το κόστος;

Επεκτείνεται το όριο ηλικίας στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων - Τι ισχύει για ιδιωτικά και τι για δημόσια νηπιαγωγεία

Στην Κύπρο τυχερός του τζόκερ - Αυτό είναι το ποσό που κερδίζειΝεκρή 41χρονη στην Πάφο: Εικόνες από την σκηνή - Πώς απαντά η Αστυνομία για καθυστέρηση των μελών της στο σημείο

Νεκρή 41χρονη στην Πάφο: Εικόνες από την σκηνή - Πώς απαντά η Αστυνομία για καθυστέρηση των μελών της στο σημείο

Στο νοσοκομείο τραυματισμένος μεταφέρθηκε ο 48χρονος, φερόμενος σύζυγος και δράσης για τον φόνο της 41χρονης γυναίκας, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στην Πάφο, το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top