ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύννεφα πάνω από την Kυβέρνηση με κόμματα που τη στηρίζουν- Βολές από το βήμα της Βουλής

Σύννεφα πάνω από την Kυβέρνηση με κόμματα που τη στηρίζουν- Βολές από το βήμα της Βουλής

Οι ομιλίες των βουλευτών κομμάτων της συγκυβέρνησης από το βήμα της βουλής μέσα στα πλαίσια της συζήτησης που διεξάγεται για τον προϋπολογισμό του 2024, έφεραν το πρώτο μούδιασμα στον λόφο του προεδρικού.

Ενδεικτικές ήταν οι ομιλίες κάποιων βουλευτών όπως εκείνη του βουλευτή Χρίστου Ορφανίδη, ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του ρίχνοντας ευθείες βολές κατά υπουργών της κυβέρνησης για καθυστερήσεις οι οποίες παρατηρούνται σε έργα ανάπτυξης που αφορούν στην επαρχία Λάρνακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τ» στη συνεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ η οποία ασχολήθηκε με τις τροπολογίες στην απουσία του Νικόλα Παπαδόπουλου, εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι από τις περίπου 18 προτάσεις που κατέθεσε το ΔΗΚΟ, δεν λήφθηκαν υπόψη εκ μέρους της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι βουλευτές οι οποίοι εξέφρασαν έντονα παράπονα, ήταν οι Χρίστος Ορφανίδης, Πανίκος Λεωνίδου, Ζαχαρίας Κουλίας Παύλος Μυλωνάς και Χρύσανθος Σαββίδης.

Οι κόκκινες γραμμές των βουλευτών της ΕΔΕΚ

Στην ΕΔΕΚ τα πράγματα φαίνεται να είναι κάπως διαφορετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μια σχέση ειλικρίνειας μεταξύ της ηγεσίας και προεδρικού. Από την άλλη, οι όποιες διαφωνίες υπάρχουν από πλευράς της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΕΔΕΚ, εκφράζονται ανοιχτά, όπως για παράδειγμα στο θέμα του νομοσχεδίου για το Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο απερρίφθη από την ΕΔΕΚ.

Θέμα συνεννόησης βλέπει η ΔΗΠΑ

Η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, είναι πλέον εμφανής και αυτό έχει διαφανεί στις περιπτώσεις συζητήσεων- αποφάσεων αναφορικά με νομοσχέδια τα οποία καταθέτει η κυβέρνηση. Στη ΔΗΠΑ, φαίνεται πως άρχισαν να αντιδρούν για την απουσία συντονισμού σε σοβαρά ζητήματα.

Επιστολές ομάδων πολιτών που στήριξαν Χριστοδουλίδη

Τα σύννεφα πάνω από την κυβέρνηση φαίνεται να πυκνώνουν και από ομάδες πολιτών- αρχικοί πυρήνες σε διάφορες επαρχίες, οι οποίοι στήριξαν την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες ομάδες ετοιμάζουν επιστολές για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέματα που αφορούν χειρισμούς του προεδρικού σε διάφορα επίπεδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top