Κατάργηση του Καταλόγου Διοριστέων το 2027 ζητά η ΠΟΕΔ

Κατάργηση του Καταλόγου Διοριστέων το 2027 ζητά η ΠΟΕΔ

Θέση της ΠΟΕΔ, όπως αυτή εκφράζεται από τις ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου, είναι η μη κατάργηση του καταλόγου Διοριστέων το 2027 και προσπάθεια διόρθωσης των πολλαπλών στρεβλώσεων που υπάρχουν στη σχετική Νομοθεσία με βασικό στόχο να μην υπάρξει θυματοποίηση κανενός εκπαιδευτικού, είτε προέρχεται από τον κατάλογο Διοριστέων, είτε από τον κατάλογο Διορισίμων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, επιβάλλεται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος μεταξύ ΠΟΕΔ και ΥΠΑΝ με στόχο την τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας και τη διόρθωση των στρεβλώσεων που τη συνοδεύουν.

Σημειώνεται πως η ΠΟΕΔ, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, το τελευταίο διάστημα πραγματοποίησε συναντήσεις με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, προκειμένου να ενημερώσει για τις θέσεις της αναφορικά με το Νέο Σύστημα Διορισμού στην Εκπαίδευση.

Παράλληλα, τον τελευταίο μήνα, έθεσε το εν λόγω θέμα τόσο σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας όσο στα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE