Τόσα ο κατώτατος - Πόσες οι ώρες;

Τόσα ο κατώτατος - Πόσες οι ώρες;

Εντάξει... θα πρέπει να το παραδεχθούμε πως ο υπουργός εργασίας έκανε το ακατόρθωτο. Κατάφερε να φέρει σε συμφωνία ένα ζήτημα για το οποίο σπαταλήθηκαν δεκάδες εργατοώρες και χύθηκε αρκετό μελάνι.

Πάλι καλά να λέμε που συμφωνήθηκε το ύψος του κατώτατου μισθού. Στα 1000 ευρώ μετά από έξι μήνες στον ίδιο εργοδότη. Αν και το πονηρό μας μυαλό έπιασε το μήνυμα, δεν θέλουμε να βάζουμε ιδέες σε κάποιους εργοδότες.

Η ΠΕΟ δεν είναι ικανοποιημένη λέει, γιατί το ύψος του κατώτατου που ανακοινώθηκε, υστερεί. Πώς υστερεί δηλαδή. Βάσει των όσων ανακοινώθηκαν από τον Γιάννη Παναγιώτου, έχουμε και λέμε: 1.7% αύξηση στον κατώτατο μισθό πρόσληψης και 6.4% μετά από εξάμηνη υπηρεσία στον ίδιο εργοδότη. Μια χαρά. Τί δηλαδή. Αυτό δεν αντικατοπτρίζει το κόστος διαβίωσης όπως λέει η ΠΕΟ;

Τώρα που μάθαμε να τρώμε λίγο και μην σας πω να αναπνέουμε λίγο; Άλλο είναι το ζήτημα που δεν μας το ξεκαθάρισε ο υπουργός εργασίας. Τις ώρες εργασίας! Ήταν μάλιστα μια στρέβλωση, την οποία επισήμανε ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, προεκλογικά.

Ε...μην τα θέλουμε όλα δικά μας...

ΕΓ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα στο περιθώριο της Διάσκεψης για τους Ωκεανούς, στη Νίκαια, συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.