ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρατικός προϋπολογισμός: Στάση ευθύνης η καταψήφιση του προϋπολογισμού από ΑΚΕΛ είπε ο Γ. Λουκαΐδης

Κρατικός προϋπολογισμός: Στάση ευθύνης η καταψήφιση του προϋπολογισμού από ΑΚΕΛ είπε ο Γ. Λουκαΐδης

Στάση ευθύνης είναι η καταψήφιση του προϋπολογισμού από το ΑΚΕΛ, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την τρίτη ημέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2024.

Ψέγοντας τον ΔΗΣΥ που δηλώνει ότι είναι στάση ευθύνης η ψήφιση του προϋπολογισμού, ο κ. Λουκαΐδης υπενθύμισε αντίστοιχες δηλώσεις του πρώην Προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος μιλούσε για στάση ευθύνης όταν ο ΔΗΣΥ καταψήφιζε τον προϋπολογισμό. Σημείωσε ότι η υπερψήφιση του προϋπολογισμού σημαίνει συμφωνία με την κοινωνικοοικονομική πολιτική της κυβέρνησης και ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν, ενώ για να επιτευχθεί αυτό, η Κυβέρνηση θα έπρεπε να προσεγγίσει τα αντιπολιτευόμενα κόμματα για να επιχειρηθεί συνδιαμόρφωση του προϋπολογισμού,. Όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν έγινε με το ΑΚΕΛ και διερωτήθηκε αν έγινε με τον ΔΗΣΥ. Αν όχι, είπε, ο ΔΗΣΥ δίνει «λευκή επιταγή» στην Κυβέρνηση.

Όπως είπε ο κ. Λουκαΐδης, η Κυβέρνηση «αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων», συνεχίζοντας την ίδια πορεία με την προηγούμενη, και καταβάλλοντας δυσανάλογη προσπάθεια για την εικόνα της. Σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να ασκεί εποικοδομητική και δημιουργική αντιπολίτευση, και ταυτόχρονα αυστηρό έλεγχο και κριτική.

Ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο για διάλογο με την Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή και σε αυτό το πλαίσιο κατέθεσαν σειρά προτάσεων, για επανέναρξη συνομιλιών, για ΜΟΕ στους Τ/κ, για σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου. Πρόσθεσε ότι τους τελευταίους 10 μήνες, το ΑΚΕΛ κατέθεσε επίσης προτάσεις για την ενέργεια, για την ακρίβεια, την προστασία των δανειοληπτών και τις εκποιήσεις, για κατάργηση των τετραμήνων, για την ειδική και ενιαία εκπαίδευση, προτάσεις και εκστρατεία για το στεγαστικό, για την υγεία, για νέους γονείς, και 26 προτάσεις για τον πολιτισμό. «Έτσι αντιπολιτευόμαστε: εποικοδομητικά και δημιουργικά. Ταυτόχρονα θα ασκούμε αυστηρή κριτική σε όσα εκτιμούμε ότι βλάπτουν τον τόπο», σημείωσε.

Αναφορικά με τη δημοσιονομική σταθερότητα, τόνισε ότι σημασία έχει το μοντέλο ανάπτυξης που επιδιώκει η εκάστοτε Κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας «μοντέλο αρπαχτής» προηγούμενα μοντέλα που στηρίχτηκαν στο χρηματιστήριο και τα χρυσά διαβατήρια, προκαλώντας ζημιά στη φήμη της χώρας. Αντίθετα, είπε, το ΑΚΕΛ επιδιώκει ένα διαφορετικό μοντέλο που επενδύει στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας και σε ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top