ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Ο προϋπολογισμός συνεχίζει το στρατηγικό πρόγραμμα ανάπτυξης, λέει ο Νίκος Τορναρίτης

ΔΗΣΥ: Ο προϋπολογισμός συνεχίζει το στρατηγικό πρόγραμμα ανάπτυξης, λέει ο Νίκος Τορναρίτης

Την εκτίμηση ότι ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024 συνεχίζει, σε μεγάλο βαθμό, να υλοποιεί το στρατηγικό πρόγραμμα ανάπτυξης που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια, διατύπωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, υποδεικνύοντας ότι στον νέο προϋπολογισμό περιλαμβάνονται πολλά τα οποία αφορούν το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Άσκησε, ωστόσο, την ίδια στιγμή κριτική στην Κυβέρνηση για την αύξηση των ανελαστικών δαπανών και του κρατικού μισθολογίου κατά 14% σε μόλις ένα χρόνο. «Έχουμε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση ότι τέτοιου είδους επιλογές δεν βοηθούν», ανέφερε , μιλώντας την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024.

Στην ομιλία του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ ανέφερε πως για το κόμμα του το διακύβευμα είναι να κρατηθεί η οικονομία και η χώρα σε σταθερή πορεία και σημείωσε ότι ο ΔΗΣΥ θα υπερψηφίσει τους προϋπολογισμούς και θα συνεχίσει την πολιτική του, στηρίζοντας την Κυβέρνηση όπου συμφωνεί και ασκώντας κριτική όπου διαφωνεί.

Υπέδειξε δε ότι το 2024 είναι σημαντικό έτος και «θα πρέπει να προετοιμαστούμε να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί πάνω στις κορυφαίες προκλήσεις για τον τόπο μας: τόσο στην οικονομία, όσο και στις προσπάθειες για την επανέναρξη πλήρους κλίμακας διαπραγματεύσεων για να καταλήξουμε στην οριστική επίλυση του Κυπριακού».

Σκιαγράφησε τις προτεραιότητες του ΔΗΣΥ σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό αλλά και την οικονομία γενικότερα. Όπως εξήγησε αυτές είναι «η διασφάλιση μιας σταθερής οικονομίας, ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε και την εμπιστοσύνη των αγορών και πάνω από όλα την ευημερία των πολιτών», η δημοσιονομική πειθαρχία και η ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Νίκος Τορναρίτης σημείωσε πως ο διορισμός της Κολομβιανής πρώην ΥΠΕΞ Μαρία Άνχελα Κουεγιάρ είναι μια θετική εξέλιξη και υπέδειξε ότι η ευκαιρία που δημιουργείται δεν πρέπει να χαθεί.

Ανέφερε δε πως σε αυτή τη συγκυρία όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να στηρίξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τον ενθαρρύνουν προς τα κρίσιμα βήματα και χειρισμούς για να σπάσει το αδιέξοδο.

«Η ειλικρινής μας βούληση για επιστροφή στις συνομιλίες πρέπει να γίνει ανάχωμα στις τουρκικές επιδιώξεις να επιβάλλονται συνεχώς νέα τετελεσμένα επί του εδάφους», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top