ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Τρεις μεγάλοι πορνογραφικοί ιστότοποι στη λίστα των πλατφορμών που υπόκεινται σε αυξημένους ελέγχους

ΕΕ: Τρεις μεγάλοι πορνογραφικοί ιστότοποι στη λίστα των πλατφορμών που υπόκεινται σε αυξημένους ελέγχους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσθεσε τρεις ιστότοπους με πορνογραφικό περιεχόμενο -τα Pornhub, Stripchat και XVideos- στη λίστα των πολύ μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών που υπόκεινται σε ενισχυμένους ελέγχους βάσει της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).

Η Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (Digital Services Act – DSA, στα αγγλικά) έχει επιβληθεί ήδη σε 19 μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλατφόρμες αγορών και μηχανές αναζήτησης, μεταξύ των οποίων οι Google, YouTube, Amazon, Facebook, Instagram, X (πρώην Twitter) ή το TikTok. Ο κατάλογος αφορά πλατφόρμες που έχουν απήχηση σε τουλάχιστον 45 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

Αυτές οι πλατφόρμες θα υπόκεινται σε αυστηρότερους κανόνες, ώστε να διασφαλιστεί κυρίως ότι εφαρμόζουν τα αναγκαία μέσα για την προστασία των ανηλίκων, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το Pornhub, το Stripchat και το XVideos θα πρέπει να «υιοθετήσουν συγκεκριμένα μέτρα για να θέτουν ενώπιον των ευθυνών τους και να προστατεύουν τους διαδικτυακούς χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων, και να αξιολογούν και να μετριάσουν επαρκώς τυχόν συστημικούς κινδύνους που προκύπτουν από τις υπηρεσίες τους», τόνισε η Κομισιόν.

Όπως ανέφερε, οι ιστότοποι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε «μέτρα που στοχεύουν στην προστασία των ανηλίκων από επιβλαβές περιεχόμενο και στην καταπολέμηση της διάδοσης παράνομου περιεχομένου», όπως εικόνες βίαιης ή παιδικής πορνογραφίας.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής Πολιτικής Τιερί Μπρετόν τόνισε ότι «η δημιουργία ενός ασφαλέστερου διαδικτυακού περιβάλλοντος για τα παιδιά μας» αποτελεί «προτεραιότητα» στην εφαρμογή της DSA.

Σε ανάρτησή της στον ιστότοπό της, το Pornhub ισχυρίστηκε ότι δεν έχει ξεπεράσει το όριο των 45 εκατομμυρίων χρηστών που έχει ορίσει η ΕΕ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά του μέτρου. «Στις 31 Ιουλίου 2023, το Pornhub είχε 33 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά μέσο όρο τους τελευταίους έξι μήνες», τόνισε.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσεΤοπική Αυτοδιοίκηση: Προωθούνται σημαντικές αλλαγές από Σεπτέμβριο - Σκέψεις για μείωση αντιδημάρχων και μισθών

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Προωθούνται σημαντικές αλλαγές από Σεπτέμβριο - Σκέψεις για μείωση αντιδημάρχων και μισθών

Σημαντικές αλλαγές στις νομοθεσίες που αφορούν τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναμένεται να προωθήσει από τον Σεπτέμβριο η Κυβέρνηση, οι οποίες ενδεχομένως να αφορούν τόσο τον αριθμό των αξιωματούχων όσο και τον αριθμό των δήμων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top