Τουρκία: Δώδεκα στρατιώτες και 13 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο βόρειο Ιράκ

Τουρκία: Δώδεκα στρατιώτες και 13 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο βόρειο Ιράκ

Τουλάχιστον 12 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις εναντίον τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σε απάντηση, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του PKK, «εξουδετερώνοντας» 13 μαχητές του.

«Οι έξι ηρωικοί σύντροφοί μας έπεσαν μάρτυρες σε συγκρούσεις με τους τρομοκράτες που επιχείρησαν να διεισδύσουν σε μια βάση», σύμφωνα με το υπουργείο.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι βάσεις που μπήκαν στο στόχαστρο βρίσκονται στο Χακούρκ και το Ζαπ.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προαναγγείλει ότι ο στρατός θα πραγματοποιούσε επιχειρήσεις εναντίον «τρομοκρατών» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία. «Οι κακούργοι αυτονομιστές θα δώσουν λογαριασμό για το αίμα που έχυσαν», τόνισε. «Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε με αποφασιστικότητα τη στρατηγική μας, στοχεύοντας στην εξάλειψη της τρομοκρατίας στην πηγή της, μέχρι να εξοντωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής

Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής

Την εκτίμηση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE

50 χρόνια άριστοι!

50 χρόνια άριστοι!