ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές εκλογές: Προς τις τελικές αποφάσεις τα κόμματα - Οι ανοιχτές πληγές στον ΔΗΣΥ

Δημοτικές εκλογές: Προς τις τελικές αποφάσεις τα κόμματα - Οι ανοιχτές πληγές στον ΔΗΣΥ

Αν θέλει κάποιος να κάνει ένα απολογισμό για τις έως τώρα διεργασίες, για αρκετούς "μαγειρέματα" τα οποία γίνονται στα κομματικά γραφεία για τις τοπικές εκλογές, δεν μπορεί παρά να σημειώσει και να αναλύσει τα όσα τεκταίνονται στον ΔΗΣΥ.

Η τελευταία συνεδρία του πολιτικού γραφείου η οποία επικύρωσε αποφάσεις του εκτελεστικού γραφείου για υποψήφιους Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Περιφερειάρχες, δίνει την εικόνα ενός κόμματος το οποίο όχι μόνο δεν έκλεισε τους ανοιχτούς λογαριασμούς του πρόσφατου παρελθόντος που άφησαν οι προεδρικές εκλογές, αλλά φαίνεται πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι υπάρχουν πληγές και μάλιστα αιμάσσουσες. Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η απόφαση του πολιτικού γραφείου να συνεργαστεί με τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο ο ΔΗΣΥ επιχειρεί να βγει από την πολιτική "απομόνωση." Το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ αποφάσισε τη στήριξη του Νίκου Τορναρίτη για τον Δήμο Λευκωσίας, αφού προηγήθηκε η ανακοίνωση από πλευράς ΔΗΚΟ. Χθες, το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ αποφάσισε να προτείνει τον Χρίστο Τσίγκη για τον Δήμο Στροβόλου, ο οποίος προέρχεται από τη ΔΗΠΑ.

Εκρηκτικό το κλίμα στην Πινδάρου

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, η κατάσταση στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ ήταν άκρως εκρηκτική, με τον Κρις Τριανταφυλλιδη να αμφισβητεί τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Ο νομικός σύμβουλος του κόμματος και μέλος του πολιτικού γραφείου, σε ανάρτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα έπρεπε να στηθούν εσωκομματικές κάλπες. Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω σημείωσε ότι "διαφώνησα τόσο επι του πολιτικού ζητήματος όσο και επί του νομικού. Σχετικά με το πρώτο υποστήριξα ότι όφειλε ο ΔΗΣΥ μετά τον "βιασμό" του Φεβρουαρίου του 2023 αγέρωχα και υπερήφανα να διεκδικήσει τις εκλογές χωρίς συνεργασίες."

Στο πολιτικό γραφείο υπήρξε διαφωνία και εκ μέρους του Αβέρωφ Νεοφύτου, για τον τρόπο που έγινε η επιλογή στον Δήμο Λευκωσίας, υποδεικνύοντας με νόημα, πως στη δημοσκόπηση που διενήργησε ο ΔΗΣΥ για τον Δήμο Λευκωσίας συμμετείχαν τρείς πρώην υπουργοί και ένας νυν Δήμαρχος, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Μάριος Καρογιάν:" Η παράταξη θα γίνει ο ισχυρότερος χώρος του κέντρου."

Τη διαβεβαίωση ότι η ΔΗΠΑ -Συνεργασία θα έχει στις δημοτικές εκλογές συμμετοχή και παρουσία σε όλη την Κύπρο, έδωσε ο Μάριος Καρογιάν σε ομιλία του στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των επαρχιακών επιτροπών Λευκωσίας και Κερύνειας, σημειώνοντας ότι οι διεργασίες στο κόμμα για τις δημοτικές εκλογές, θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιανουαρίου. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η παράταξη θα μεγαλώσει και θα γίνει ο ισχυρότερος χώρος του κέντρου.

Ξεκαθαρίζει το σκηνικό στην ΕΔΕΚ

Στην ΕΔΕΚ, το μήνυμα σε σχέση με τις συνεργασίες στις οποίες θα προχωρήσει ενόψει δημοτικών εκλογών, έχει δοθεί εδώ και καιρό. "Δεν είμαστε δεδομένοι για κανένα κόμμα" αν δεν λάβουμε αυτά τα οποία ζητούμε. Χθες, η πολιτική γραμματεία του κόμματος αποφάσισε τη στήριξη του Ανδρέα Βύρα για τον Δήμο Λάρνακας, του Χριστόδουλου Πάρτου για τον Δήμο Αραδίππου, του Σοφοκλή Σοφοκλέους για τον Δήμο Λευκάρων, του Γιάννη Αρμεύτη για τον Δήμο Λεμεσού, του Νίκου Παλιού για τον Δήμο Γεροσκήπου, του Γιάννη Τσουλόφτα για τη θέση του επαρχιακού οργανισμού Λεμεσού. Λήφθησαν αποφάσεις και για τα ονόματα Αντιδημάρχων.

Η πολιτική γραμματεία δεν έλαβε αποφάσεις για τους Δήμους Λευκωσίας και Στροβόλου, ενώ η επικύρωση των υποψηφίων θα γίνει από το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ, που θα συνεδριάσει μεταξύ 27-29 Δεκεμβρίου. Οι αποφάσεις για τους υπόλοιπους Δήμους, θα ληφθούν με τον νέο χρόνο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top