ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματθαίος Ιεροκηπιώτης: Η ρύπανση στην Κάτω Πάφο έρχεται από αγωγούς ομβρίων υδάτων

Ματθαίος Ιεροκηπιώτης: Η ρύπανση στην Κάτω Πάφο έρχεται από αγωγούς ομβρίων υδάτων

Την άποψη ότι μεγάλη ευθύνη, για την κατά καιρούς ρύπανση της Κάτω Πάφου, έχουν μεγάλοι αγωγοί ομβρίων υδάτων, που καταλήγουν στη θάλασσα και μαζί με τα νερά της βροχής μεταφέρουν και πολλές άλλες ακαθαρσίες, εξέφρασε ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών της Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.

Μετά τις πολλές καταγγελίες, που έφθασαν στο Σωματείο τις τελευταίες μέρες -όπως είπε- ο κ. Ιεροκηπιώτης, μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ερεύνησαν την ακτογραμμή, από τα Δημοτικά Μπάνια μέχρι την παραλία του Ρίκκου και μέσω και του φωτογραφικού υλικού, που παρουσίασαν, συμπέραναν ότι σε τέσσερις τουλάχιστο αγωγούς ομβρίων υδάτων μεταφέρονται πιθανότατα στη θάλασσα απόβλητα, είτε από εστιατόρια, είτε από ξενοδοχειακές μονάδες, είτε ακόμη και σακούλια και αποτσίγαρα με μπουκάλια νερού ή άλλες ακαθαρσίες, που μπορεί ο καθένας να διακρίνει, σε φρεάτια που είναι ανοικτά και δέχονται τα νερά της βροχής.

Ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ότι το πρόβλημα της ρύπανσης της θάλασσας καταγράφεται εδώ και αρκετά χρόνια και κανένας δεν τολμά να βάλει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων.

Ο κ. Ιεροκηπιώτης κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να λύσουν το πρόβλημα οριστικά , τώρα που φαίνεται να βρίσκεται μια σοβαρή πιθανότητα ρύπανσης, με τους αγωγούς των ομβρίων υδάτων που καταλήγουν στη θάλασσα.

« Ας βρουν ένα τρόπο να μην φτάνουν στη θάλασσα αυτοί οι αγωγοί, για να αποκλειστεί έστω και η παραμικρή πιθανότητα ρύπανσης», είπε, καλώντας παράλληλα το ΣΑΠΑ να αναλάβει να πραγματοποιήσει μελέτη για να δει επί τόπου αυτό το πρόβλημα, που καλοπροαίρετα το Σωματείο του, όπως είπε, επισημαίνει.

Με αφορμή τη πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμος Λεμεσού και ο Δήμαρχος Αντρέας Χρίστου με τη διοργάνωση ευρείας σύσκεψης και στη συνέχεια της ανάθεσης στο ΤΕΠΑΚ, να κάνει μελέτη για επίλυση του ιδίου προβλήματος, ο κ. Ιεροκηπιώτης κάλεσε το Δήμαρχο Πάφου  να κάνει μια παρόμοια σύσκεψη προκειμένου να εξευρεθεί ένας τρόπος έτσι ώστε να διατηρείται ολόχρονα καθαρή η θάλασσα.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανείπωτη τραγωδία: Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο - «Έσβησε» στην άσφαλτο ο 60χρονος Λάμπρος

• «Φωτιά» οι τιμές των ενοικίων: Οι λόγοι που κρατήθηκαν στα ύψη – Ποιο το κόστος σε κάθε επαρχία ανάλογα με τα υπνοδωμάτια

• Τι γίνεται τελικά με την ιατροφαρμακευτική κάνναβη; Από το 2019 το ζήτημα παραγωγής στην Κύπρο

• Επιμένει ο Ζ. Κουλίας: «Θα διορίσω εγώ τον Γενικό Ελεγκτή»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός της γυναίκας που είχε εντοπιστεί νεκρή σε παραλία στη Λεμεσό

• Σε γάμο στην Κέρκυρα ο Αντρέας Γεωργίου και η Σιμώνη Χριστοδούλου - Δείτε φωτογραφίες



«Μπλόκο» Αννίτας σε Κουλία: Παραμένει Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας - «Επιβάλλεται να διασφαλίσουμε την ομαλότητα»

«Μπλόκο» Αννίτας σε Κουλία: Παραμένει Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας - «Επιβάλλεται να διασφαλίσουμε την ομαλότητα»

Το προγραμματισμένο ταξίδι της στη Μάλτα ανέβαλε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top