LIKE ONLINE

Η στρατιωτική τεχνική που θα σε κάνει να κοιμηθείς σε μόλις δύο λεπτά - Βίντεο

Η στρατιωτική τεχνική που θα σε κάνει να κοιμηθείς σε μόλις δύο λεπτά - Βίντεο

Η μέθοδος αυτή δεν είναι απλώς μια αυτοσχέδια θεραπεία, πρόκειται για μια καλά συντονισμένη πρακτική που αναπτύχθηκε για το στρατιωτικό προσωπικό, ιδίως τους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών.

Για όσους δυσκολεύονται να κοιμηθούν μια αξιοσημείωτη λύση μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Justin Agustin παρουσίασε στους 1,9 εκατομμύρια ακόλουθους του στο TikTok μια στρατιωτική τεχνική που υπόσχεται πως θα σε κάνει να κοιμηθείς σε μόλις δύο λεπτά.

Η μέθοδος αυτή δεν είναι απλώς μια αυτοσχέδια θεραπεία, πρόκειται για μια καλά συντονισμένη πρακτική που αναπτύχθηκε για το στρατιωτικό προσωπικό, ιδίως τους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, οι οποίοι απαιτούν βέλτιστα αντανακλαστικά και συγκέντρωση. Η τεχνική αποσκοπεί στην παροχή ζωτικής σημασίας ξεκούρασης υπό διάφορες αγχωτικές συνθήκες, εξασφαλίζοντας ότι οι στρατιώτες μπορούν να διατηρήσουν την πνευματική και σωματική τους οξύτητα.

 

 

Η εξήγηση της τεχνικής από τον Justin ξεκινά με το βασικό αλλά ουσιαστικό βήμα ενός άνετου στρώματος. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη συστηματική χαλάρωση και το κλείσιμο κάθε μέρους του σώματος, ξεκινώντας από το κεφάλι και προχωρώντας προς τα κάτω μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών. Συνεπάγεται βαθιά χαλάρωση των μυών στο μέτωπο, τα μάτια, τα μάγουλα και το σαγόνι, σε συνδυασμό με εστίαση στη σταθερή αναπνοή.

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν τη χαλάρωση του λαιμού, των ώμων, των χεριών και των δακτύλων, ενώ παράλληλα φαντάζεστε μια ζεστή αίσθηση να ρέει από το κεφάλι μέχρι τις άκρες των δακτύλων. Μια βαθιά αναπνοή ακολουθούμενη από μια αργή εκπνοή θα πρέπει να χαλαρώσει το στήθος, το στομάχι, τους μηρούς, τα γόνατα, τα πόδια και τα πέλματα, επεκτείνοντας την αίσθηση της ζεστασιάς μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών.

Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, είναι ζωτικής σημασίας να καθαρίσετε το μυαλό από το άγχος. Ο Justin συμβουλεύει να σκεφτείτε δύο ήρεμα σενάρια για να βοηθήσετε σε αυτή τη νοητική χαλάρωση. Η αποτελεσματικότητα αυτής της τεχνικής έγκειται όχι μόνο στη σωματική χαλάρωση αλλά και στην επίτευξη μιας νοητικής κατάστασης που ευνοεί τον ύπνο.

Αυτή η αποδεδειγμένη από τον στρατό τεχνική, που τώρα κερδίζει έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζει τη σημασία της χαλάρωσης και της ψυχικής ηρεμίας για την επίτευξη ενός καλού ύπνου. Πρόκειται για ένα εργαλείο που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους έχουν απαιτητικό πρόγραμμα, δουλειές με υψηλό στρες ή σε όποιον απλώς αναζητά έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο, προκειμένου να κοιμηθούν όμορφα.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top