Ξεκίνησαν τα ξεπουλήματα: Τα είδη που έχουν την «τιμητική» τους και που κυμαίνονται οι εκπτώσεις - Τι πρέπει να προσέξετε

Ξεκίνησαν τα ξεπουλήματα: Τα είδη που έχουν την «τιμητική» τους και που κυμαίνονται οι εκπτώσεις - Τι πρέπει να προσέξετε

Από σήμερα (3/1) ξεκίνησαν οι καθιερωμένες χειμερινές εκπτώσεις, γνωστές ως και ξεπουλήματα, που ακολουθούν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου ανέφερε ότι την «τιμητική» τους στα ξεπουλήματα έχουν τα είδη ένδυσης και υπόδησης.

Σημειώνεται ότι αυξημένη ήταν οι ζήτηση για ηλεκτρονικές συσκευές και παιχνίδια κατά την διάρκεια των γιορτών, αφού ο κόσμος τα αγοράζει κυρίως για δώρα.

Αναφορικά με τις εκπτώσεις και το που θα κυμανθούν, ο κ. Αντωνίου σημείωσε ότι κυμαίνονται περίπου από 20% μέχρι 35%.

«Οποιαδήποτε έκπτωση πάνω από 35% αφορά παλαιότερο απόθεμα. Η Κύπρος είμαστε μικρή αγορά, οπότε τα επίπεδα ξεπουλήματος είναι περιορισμένα», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Αντωνίου έδωσε συμβουλές προς τους καταναλωτές για να κάνουν ασφαλείς αγορές κατά την διάρκεια των εκπτώσεων.

«Οι καταναλωτές πρέπει να προσέξουν την πολιτική επιστροφής του κάθε καταστήματος, η οποία δεν διέπετε από νομοθεσία αλλά εναπόκειται από τον κάθε καταστηματάρχη και την εσωτερική πολιτική του καταστήματος του. Άρα ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πριν αγοράσει κάτι, αν έχει το δικαιώματα επιστροφής. Υπάρχουν για παράδειγμα καταστήματα που δέχονται επιστροφές μέχρι 7 μέρες, άλλοι μέχρι 14 μέρες ενώ κάποιοι δίνουν κουπόνια», σημείωσε.

«Από εκεί και πέρα», πρόσθεσε ο κ. Αντωνίου, «υπάρχει αυστηρό πλαίσιο για τα ξεπουλήματα νομοθεσία που εύχομαι να την τηρήσουμε όλοι».

«Εμείς σαν ΠΑΣΥΛΕ πάντα θυμίζουμε την νομοθεσία στα μέλη μας γιατί είναι σημαντικό να την ακολουθούμε», είπε καταληκτικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Α. Μιχαηλίδου στο «Τ»: «Η Παιδεία αλλάζει με πράξεις, όχι με λόγια»- Τι απαντά στις αντιδράσεις των συνδικαλιστών

Α. Μιχαηλίδου στο «Τ»: «Η Παιδεία αλλάζει με πράξεις, όχι με λόγια»- Τι απαντά στις αντιδράσεις των συνδικαλιστών

Η Παιδεία αλλάζει με πράξεις, όχι με λόγια. Μετά από 50 χρόνια το οφείλουμε στα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας να προχωρήσουμε στην αλλαγή που έχει ανάγκη η Παιδεία μας