ΕΛΛΑΔΑ

«Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι» το σύνθημα σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

«Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι» το σύνθημα σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Όπως και σε όλες τις μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη, έτσι και στην Αθήνα, οι πολίτες θα συμμετάσχουν σε αντιρατσιστικό συλλαλητήρια, καλωσορίζοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν πλημμυρίσει τη χώρα.

Σχεδόν μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, η Πλατεία Συντάγματος, παραδοσιακός πλέον χώρος φιλοξενίας πολιτικών συγκεντρώσεων, θα κάνει απόψε στις 7μμ ένα διάλειμμα, όπως είπε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Αθήνα, για να φιλοξενήσει στα πλαίσια του διεθνούς καλέσματος #RefugeesWelcome, συλλαλητήριο με το κοινό σύνθημα σε όλη την Ευρώπη: «Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι».

«Ήρθε ο καιρός να καταγγείλουμε τα δολοφονικά σύνορα που ανεγείρονται εξ ονόματός μας» γράφουν οι διοργανωτές σε μια σελίδα στο Facebook, που είναι αφιερωμένη στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης για τους Πρόσφυγες».

Τις κινητοποιήσεις αυτές στηρίζουν πολλές διεθνείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία.

Το Σάββατο «με τη συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σ` αυτούς που φεύγουν από τους πολέμους, τη βία και τη φτώχεια. Θέλουμε να ξέρουν όλοι οι πρόσφυγες ότι είναι καλοδεχούμενοι», προσθέτουν οι διοργανωτές, που έχουν απευθύνει κάλεσμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία, την Ισλανδία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, τη Βοσνία, την πΓΔΜ, την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Σλοβακία και την Τσεχία.

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας αναμένεται να είναι παρών και ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top