ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η απάντηση του Δρ. Καραγιάννη για επιπρόσθετα μέτρα - Πότε θα πέσουν τα κρούσματα

Η απάντηση του Δρ. Καραγιάννη για επιπρόσθετα μέτρα - Πότε θα πέσουν τα κρούσματα

Απομακρυσμένο το σενάριο της λήψης πρόσθετων και πιο αυστηρών μέτρων, για περιορισμό της διασποράς του ιού COVID 19, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας , Δρ Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η Κύπρος αυτή τη στιγμή δεν έχει να κάνει με ένα επιδημικό κύμα, αλλά έχει να κάνει με μια έξαρση.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ εάν διατρέχουμε κίνδυνο στην Κύπρο να ξεσπάσει εκ νέου μια επιδημία, ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε πως «δεν έχουμε να κάνουμε με επιδημικό κύμα, αλλά έχουμε να κάνουμε με μια έξαρση».

Εξήγησε πως στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδα η Κύπρος μετρούσε 4 χιλιάδες γνωστά κρούσματα, για να σημειώσει ότι όταν έκανε επέλαση η παραλλαγή Όμικρον στην κοινότητα «μετρούσαμε σχεδόν 4 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, με τον ψηλότερο αριθμό που καταγράφηκε ημερησίως να αγγίζει τις 7 χιλιάδες».

Επομένως τώρα, τόνισε, «δεν μιλάμε για κύμα, αλλά για έξαρση η οποία θα κάνει τον κύκλο της και θα αρχίσει να υποχωρεί».

Πτώση σε μία με δύο εβδομάδες

Ο Δρ. Καραγιάννης εκτιμά ότι σε μία με δύο εβδομάδες «θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια πτώση», ωστόσο, συστήνει στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, ειδικά με την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, όπου ενδέχεται να παρουσιαστεί κάποια έξαρση.

Σε ερώτηση αν τις επόμενες ημέρες θα καταγραφεί πιο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, με αφορμή τις συγκεντρώσεις που έγιναν κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο Δρ Καραγιάννης ανέφερε ότι «θα δούμε αύξηση στους αριθμούς, αλλά όχι σε βαθμό που θα πρέπει να ανησυχούμε».

Σε σχέση με την χαμηλή προσέλευση εμβολιασμών, ο Δρ. Καραγιάννης δεν εκφράζει ανησυχία, αφού όπως εξήγησε «υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο ανοσίας στην κοινότητα, που μετριάζει τα συμπτώματα».

«Εκεί που χρειάζεται οι εμβολιασμοί να ενταθούν είναι στους ηλικιωμένους, που είναι εκείνοι που νοσηλεύονται κυρίως αυτή τη στιγμή», ανέφερε.

Εξάλλου, σε ερώτηση αν έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης της νόσου COVID-19, ο Δρ. Καραγιάννη είπε ότι τέλος του μήνα ή αρχές Φεβρουαρίου θα γίνει η καθιερωμένη σύσκεψη με το Υπουργείο Υγείας, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η λήψη πρόσθετων, πιο αυστηρών μέτρων είναι «απομακρυσμένο το σενάριο».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top