Λετυμπιώτης: Σύμφωνα με τις συστάσεις του Γνωμοδοτικού τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΦΑ

Λετυμπιώτης: Σύμφωνα με τις συστάσεις του Γνωμοδοτικού τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΦΑ

Οι επιλογές στον διορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΦΑ ήταν σύμφωνες με τις συστάσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Κληθείς, μετά από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» ότι για ένα εκ των μελών του ΔΣ της ΔΕΦΑ υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων σε ό,τι αφορά τον διορισμό του και ότι υπάρχουν ηθικά θέματα και για άλλα μέλη της ΔΕΦΑ, ο Εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι και με τη διαδικασία που προνοείται στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, το κάθε άτομο το οποίο εκδήλωνε ενδιαφέρον υπέγραφε μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος.

Παράλληλα, εξήγησε ότι, σύμφωνα με αυτό που προνοεί η νομοθεσία και με την πρακτική, που ακολουθείται παραδοσιακά, μετά τον διορισμό στα ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών η Επιτροπή για το Ασυμβίβαστο εξετάζει αν υπάρχει αυτή η σύγκρουση συμφερόντων και τοποθετείται.

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση έχει αποταθεί και στον νομικό σύμβουλο της ΔΕΦΑ για την καταρχήν τοποθέτηση του και αναμένουν και την επίσημη τοποθέτηση του και, όπως είπε, δεν φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE