ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες – Πότε τίθεται σε ισχύ – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες – Πότε τίθεται σε ισχύ – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου.

Θα ισχύει από τις 2 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 10 το πρωί της Τετάρτης 10/1.

Αφορά μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως τα βορειοδυτικά, τα δυτικά και τα νότια του νησιού. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι.

Δελτίο καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο το Νότιο Αιγαίο, κινείται ανατολικά και θα επηρεάσει το νησί από απόψε. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα, δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι, ενώ στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Κατά τις αυγινές ώρες, στα ανατολικά και στο εσωτερικό, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, αλλά σε καταιγίδα, είναι δυνατό να ενισχύονται και να μεταβάλλονται. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 11 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στο δυτικό μισό του νησιού και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά μέτριοι, 4 Μποφόρ, ενώ παροδικά στα παράλια θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Σε καταιγίδα ωστόσο, οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια, θα είναι ταραγμένη και το απόγευμα παροδικά μέχρι κυματώδης, ενώ στα νότια και στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, ιδιαίτερα σε περιοχές στα δυτικά και στα βόρεια. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Κατά τις αυγινές ώρες, στο ανατολικό μισό του νησιού, αναμένεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Την Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ, στα δυτικά και στα βόρεια, αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Παρασκευή, ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και σταδιακά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα στο δυτικό μισό. Από το απόγευμα και μετά και κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Το Σάββατο, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία μέχρι και την Παρασκευή, θα συνεχίσει να κυμαίνεται στα επίπεδα της Τετάρτης και κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση για να παραμείνει κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top