ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέλουν να μετατρέψουν αρχοντικό σε… πύργο - Τι θα περιλαμβάνει

Θέλουν να μετατρέψουν αρχοντικό σε… πύργο - Τι θα περιλαμβάνει

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν σε δημότες της Λάρνακας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες ότι ξένοι επιχειρηματίες κατέθεσαν πριν από μερικές εβδομάδες αίτηση στο αρμόδιο τμήμα του δήμου για ανέγερση πύργου στη θέση του παλιού αρχοντικού σπιτιού που βρίσκεται επί της λεωφόρου Αρτέμιδος, στα φώτα Φανερωμένης.

Λόγω, λοιπόν, του θορύβου που έχει ξεσπάσει, ο Δήμος Λάρνακας εξέδωσε χθες ανακοίνωση, με την οποία επιθυμεί να διευκρινίσει κάποια θέματα που αφορούν την προκαταρτική αίτηση που έχει κατατεθεί για την συγκεκριμένη ανάπτυξη.

Όπως σημειώνεται, η ανάπτυξη αφορά ανέγερση πολυώροφης οικοδομής (ψηλό κτήριο), η οποία με βάση τα στοιχεία που έχει καταθέσει ο μελετητής θα περιλαμβάνει 26 ορόφους, συνολικού ύψους 115 μέτρων, για μεικτή χρήση, δηλαδή καταστήματα στο ισόγειο και διαμερίσματα στους ορόφους.

Με βάση τη διαδικασία που ακολουθεί ο Δήμος Λάρνακας και σύμφωνα με τις πρόνοιες του Πλαισίου του Υπουργείου Εσωτερικών για ψηλά κτήρια, έχει τοποθετηθεί πινακίδα γνωστοποίησης στο υπό μελέτη τεμάχιο για την πρόθεση της ανάπτυξης, σε σχέση με αιτούμενες χαλαρώσεις όσον αφορά τον αριθμό των ορόφων και το ύψος του κτηρίου.

Τυχόν ενστάσεις θα πρέπει να υποβληθούν στο αρμόδιο τμήμα του δήμου μέχρι τις 22 Ιανουαρίου. «Ο Δήμος Λάρνακας, με βάση τη νενομισμένη διαδικασία, αφού αξιολογήσει όλα τα δεδομένα της αιτούμενης ανάπτυξης, θα παραπέμψει τις εισηγήσεις του στον Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, ο οποίος είναι ο κατά νόμο αρμόδιος να εγκρίνει τον τελικό αριθμό ορόφων της ανάπτυξης (εξασφάλιση σύμφωνου γνώμης).

Αναφορικά με την υφιστάμενη οικοδομή εντός του υπό ανάπτυξη τεμαχίου, η οποία αφορά κτίσμα του 1954, θα αποτελέσει μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης της αίτησης και θα γίνουν οι αναγκαίες διαβουλεύσεις με τον Κλάδο Διατήρησης του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως κατά πόσο παρουσιάζει χαρακτηριστικά, για τα οποία τίθεται θέμα κήρυξης της ως διατηρητέα», αναφέρει ο Δήμος Λάρνακας. Ως εκ τούτου, εξελίξεις στο θέμα αυτό αναμένονται προσεχώς.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top