ΕΛΛΑΔΑ

Παιδοκτονία στη Βέροια: Χτύπαγε το μωρό ακόμα και με το μπιμπερό η μητέρα - Τα ευρήματα της νεκροτομής

Παιδοκτονία στη Βέροια: Χτύπαγε το μωρό ακόμα και με το μπιμπερό η μητέρα - Τα ευρήματα της νεκροτομής

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε η 37χρονη παιδοκτόνος από τη Βέροια που δολοφόνησε το έξι μηνών βρέφος της.

Λίγο μετά τη 13:00 η 37χρονη μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα για να απολογηθεί και υποστήριξε ότι «δεν είχα καμία πρόθεση να σκοτώσω το παιδί. Στην προσπάθεια μου να ταΐσω το παιδί επήλθε ο θάνατος».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα της νεκροψίας στη σορό του 6,5 μηνών βρέφους που δολοφονήθηκε από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας, το μεσημέρι της Τρίτης, στο Μακροχώρι Ημαθίας, σοκάρουν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα τα οποία προέκυψαν από τη διενέργεια της νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, το βρέφος υπέστη κάταγμα κρανίου και πολλαπλές κακώσεις προσώπου και στοματικής κοιλότητας.

H 37χρονη μητέρα εκτός από τα χέρια, χρησιμοποίησε ακόμη και το μπιμπερό του μωρού για να το χτυπήσει στο πρόσωπο. Ο θάνατος του προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα. Το παιδάκι είχε μεταφερθεί χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η μητέρα συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Νοσηλεύτρια στο ΕΣΥ παρά τις ψυχικές διαταραχές η παιδοκτόνος της Βέροιας

Όσο περνούν οι ώρες νέα στοιχεία γύρω από τον μετέωρο ψυχικό κόσμο της 37χρονης έρχονται στο φως, με τον δικηγόρο Γιάννη Αργυρίου, που την γνώριζε από παλιά, να βοηθά, ως ένα βαθμό, στη σκιαγράφηση της προσωπικότητας της γυναίκας.

Όπως εξηγεί ο δικηγόρος στο protothema.gr, είχε βοηθήσει την 37χρονη σε νομικές διαδικασίες για την πρόσληψή της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου εργαζόταν από την περίοδο της πανδημίας, από το 2020, ως νοσηλεύτρια.

Τελευταία φορά συνάντησε τη γυναίκα τον περασμένο Σεπτέμβριο για ένα νέο θέμα που είχε ανακύψει με τη δουλειά.

«Φαινόταν πολύ αγχωμένη» θυμάται ο κ.Αργυρίου.

Είχε διάφορα προβλήματα ψυχικής υγείας, επισημαίνει και αφήνει να εννοηθεί πως εάν κανείς τη συναναστρεφόταν περισσότερο, μπορούσε να διακρίνει τη γενικότερη αναταραχή που τη διέκρινε.

Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι είχε επιλέξει ένα επάγγελμα που εστίαζε στην προσφορά, ενώ εκείνη με αναλγησία και υποταγή στην παρόρμηση αφαίρεσε μέσα σε λίγα λεπτά τη ζωή του ίδιου του παιδιού της και μάλιστα μπροστά στα μάτια των δύο κοριτσιών της, έξι και επτά ετών, που είχε αποκτήσει με τον πρώτο της σύζυγο.

Το σπίτι που διέμενε η μητέρα με τα τρία ανήλικα παιδιά της:

Το ανατριχιαστικό ήταν ότι τα παιδιά της φώναζαν για βοήθεια όσο εκείνη ήταν τυφλωμένη από ένστικτα βίας και μετά φαινόταν να βρίσκεται σε έναν δικό της κόσμο αφού βλέποντας τους γονείς της και με το μωρό βαριά τραυματισμένο, χωρίς να αναπνέει, υποστήριζε ότι μια «αόρατη δύναμη» το οδήγησε στον θάνατο.

Πάντως, πριν από τη φρικιαστική αυτή κατάσταση είχαν προηγηθεί σοβαρές εντάσεις και καταγγελίες στη ζωή της γυναίκας.

Αφότου χώρισε με τον πρώτο σύζυγό της, γνώρισε τον δεύτερο σύντροφό της, όμως προτού φέρει το παιδί τους στον κόσμο αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο.

Ο δικηγόρος κ. Αργυρίου, μάλιστα, κάνει λόγο για καταγγελίες από τη μεριά της γυναίκας προς τον τελευταίο σύντροφό της με τον οποίο κάθε άλλο παρά ευτυχισμένη ήταν.

Δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην επιλόχειο κατάθλιψη που αντιμετώπιζε η γυναίκα αλλά και στα σοβαρά προβλήματα που είχε εν γένει.

Εκείνο που φαίνεται να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ψυχοσύνθεσή της, στην εφηβική ηλικία, ήταν το τραγικό δυστύχημα με το λεωφορείο στα Τέμπη το 2003.

Αν και η ίδια δεν βρισκόταν στο λεωφορείο, συμμαθητές της είχαν σκοτωθεί, κάτι που φαίνεται να έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη της.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top