ΔΙΕΘΝΗ

NASA: Η αποστολή ανθρώπων στο φεγγάρι θα καθυστερήσει - Έναν χρόνο αργότερα οι αποστολές Artemis II και ΙΙΙ

NASA: Η αποστολή ανθρώπων στο φεγγάρι θα καθυστερήσει - Έναν χρόνο αργότερα οι αποστολές Artemis II και ΙΙΙ

Η NASA ανακοίνωσε την αναβολή των σχεδίων της να στείλει ξανά ανθρώπους στο φεγγάρι μετά από μισό αιώνα, εξαιτίας «καθυστερήσεων» στο εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμά της, Artemis ΙΙ και ΙΙΙ.

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η αποστολή Artemis II - που προβλέπει την αποστολή πληρώματος σε τροχιά γύρω από τη Σελήνης για 10 ημέρες, προκειμένου «να δοκιμάσει συστήματα υποστήριξης ζωής» αναβάλλεται για τον Σεπτέμβριο του 2025, για λόγους ασφαλείας.

Η πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή στην Σελήνη εδώ και 50 χρόνια ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2024.

Οι Αμερικανοί αστροναύτες Κριστίνα Κοχ, Βίκτορ Γkλόβερ, Ρίντ Βάισμαν και ο Καναδός επίσης αστροναύτης Τζέρεμι Χάνσεν συνιστούν το πλήρωμα για την αποστολή Άρτεμις 2

Επίσης, η αποστολή Artemis III για την προσγείωση τεσσάρων αστροναυτών κοντά στον σεληνιακό νότιο πόλο θα καθυστερήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2026.

Η Nasa είπε ότι οι καθυστερήσεις στην αποστολή θα επιτρέψουν στις ομάδες της «να αντιμετωπίσουν τις αναπτυξιακές προκλήσεις που σχετίζονται με το πρόγραμμα» το οποίο συνεργάζεται με ιδιωτικές εταιρείες, όπως το SpaceX του Elon Musk και τη Lockheed Martin και χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό μη δοκιμασμένα διαστημόπλοια και τεχνολογία.

«Επιστρέφουμε στο φεγγάρι με τρόπο που δεν έχουμε ξανακάνει. Καθώς προετοιμαζόμαστε για τις μελλοντικές αποστολές Artemis και η ασφάλεια των αστροναυτών μας είναι η κορυφαία προτεραιότητα της Nasa», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Nasa, Bill Nelson.

Πηγή: skai.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top