ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψάχνουν υπαλλήλους και δεν βρίσκουν τα καταστήματα – Τεράστια προβλήματα στον τομέα – Ζητούν λύσεις από το Υπουργείο

Ψάχνουν υπαλλήλους και δεν βρίσκουν τα καταστήματα – Τεράστια προβλήματα στον τομέα – Ζητούν λύσεις από το Υπουργείο

Προβλήματα δημιουργούν στον τομέα του λιανικού εμπορίου η έλλειψη εργατικού δυναμικού, με τους καταστηματάρχες να ζητούν την εξεύρεση λύσεων καθώς και την επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων προσώπων από τρίτες χώρες, για να μπορούν να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις στην κάλυψη των κενών θέσεων.

Μιλώντας στο ThemaOnline o CEO και συνιδιοκτήτης του My Mall Limassol, Ανδρέας Χατζημιτσή, ανέφερε πως, «κάτι το οποίο ταλανίζει και προβληματίζει τις επιχειρήσεις, είναι οι ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό».

«Οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στις εξετάσεις των αιτήσεων από το Υπουργείο Εργασίας, παρότι ο αρμόδιος Υπουργός λέει ότι κάνουν βήματα για να επιταχύνουν τη διαδικασία, συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα στις επιχειρήσεις», εξήγησε προσθέτοντας ότι, «υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και χρειαζόμαστε εργατικό δυναμικό για να καλύψει αυτές τις θέσεις άμεσα».

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζημιτσή, «οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της αγοράς. Υπάρχει ολόκληρη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, για να μπορέσουν να εγκριθούν οι αιτήσεις και όσο καθυστερούν δεν βλέπουμε φως στο τούνελ».

«Υπάρχουν πολλές ανοιχτές θέσεις εργασίας και όλες οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη για υπαλλήλους. Όσο αυξάνονται οι ανάγκες τις αγοράς, αυξάνεται και η ανάγκη για ανθρώπινο δυναμικό ούτως ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις, να προσφέρουν στους καταναλωτές την καλύτερη ποιότητα και αμεσότητα που μπορούν», τόνισε.

Ερωτηθείς ποια είναι τα επόμενα βήματα και εάν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, ο κ. Χατζημιτσή απάντησε πως, «έχουμε ήδη πραγματοποιήσει μια συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, πριν από περίπου τέσσερις μήνες και μας διαβεβαίωσε ότι θα μελετηθούν τρόποι για δοθεί μια λύση σε όλο αυτό το θέμα, λόγω και του ότι δεν απασχολεί μόνο εμάς, αλλά και τον ξενοδοχειακό τομέα. Μέχρι στιγμής δεν είδαμε κάποια κινητικότητα».

«Από πλευράς μας είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι και να βρούμε λύσεις, που να μπορούν να μας βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της αγοράς. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και αναμένουμε», κατέληξε ο κ. Χατζημιτσή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top