Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς λέει ότι πολλοί όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας «πιθανόν σκοτώθηκαν πρόσφατα»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς λέει ότι πολλοί όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας «πιθανόν σκοτώθηκαν πρόσφατα»

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς ανέφερε ότι πολλοί από τους ομήρους που κρατούνταν από μαχητές της «πιθανότατα σκοτώθηκαν πρόσφατα».

Η οργάνωση μετέθεσε μάλιστα στο Ισραήλ την «πλήρη ευθύνη» για τη τύχη των ομήρων.

«Η μοίρα πολλών ομήρων παραμένει άγνωστη τις τελευταίες εβδομάδες και άλλοι έχουν μεταφερθεί μέσα σε σήραγγες....», δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ο Αμπού Ομπέιντα.

Παράλληλα είπε ότι «πολλοί από αυτούς πιθανότατα σκοτώθηκαν πρόσφατα και οι άλλοι διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο», για τον οποίο «η ηγεσία του εχθρού [ενν. το Ισραήλ] και ο στρατός του φέρει την πλήρη ευθύνη».

Πρόσθεσε δε ότι «κάθε συνομιλία για να σταματήσει η επιθετικότητα του Ισραήλ είναι άχρηστη».

Προανήγγειλε μάλιστα και νέα χτυπήματα τις επόμενες ημέρες κατά του Ισραήλ όπως ενημέρωσαν τη Χαμάς «ομάδες από το μέτωπο της αντίστασης».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ ΟΗΕ, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η κα Ντι Κάρλο η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία, αναμένεται να συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE