ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χουβαρντάδες» οι τουρίστες: Αυξήθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό – Ποιοι ξόδεψαν τα περισσότερα

«Χουβαρντάδες» οι τουρίστες: Αυξήθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό – Ποιοι ξόδεψαν τα περισσότερα

Αύξηση κατέγραψαν τα έσοδα από τον τουρισμό τόσο κατά τον μήνα Οκτώβριο, όσο και το ενιάμηνο του 2023, με τους τουρίστες να ξοδεύουν πέραν των 100 ευρώ σε ημερήσια βάση.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, τα έσοδα από τον τουρισμό τον Οκτώβριο 2023 ανήλθαν σε €346,5 εκ. σε σύγκριση με €319,8 εκ. τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 8,3%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2023, τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε €2.802,6 εκ., σε σύγκριση με €2.285,2 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2022, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 22,6%.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, η κατά κεφαλή δαπάνη τουριστών τον Οκτώβριο 2023 ανέρχεται σε €812,95 σε σύγκριση με €798,20 τον Οκτώβριο 2022, σημειώνοντας αύξηση 1,8%.

Ποιοι τουρίστες ξόδεψαν τα περισσότερα

Όσον αφορά τις τρεις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της Κύπρου, οι Βρετανοί με 36,2% του συνόλου των τουριστών τον Οκτώβριο 2023, ξόδεψαν κατά μέσο όρο €91,61 ημερησίως. Οι Γερμανοί τουρίστες με 7,1% του συνόλου, ξόδεψαν κατά μέσο όρο €106,70. Οι τουρίστες από την Πολωνία με 6,7% του συνόλου, ξόδεψαν €86,50 ημερησίως.

Παρ’ όλα αυτά, τα περισσότερα χρήματα που ξοδεύτηκαν στην Κύπρο ήταν από τουρίστες από το Λίβανο, την Αυστρία, την Ελβετία και το Ισραήλ κατά το μήνα Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Κύπρο από τον Λίβανο, κατά μέσον όρο έμειναν στην Κύπρο 5 μέρες και η κατά κεφαλήν δαπάνη τους υπολογίζεται στα 734,13 ευρώ. Δηλαδή, κάθε μέρα ξόδευαν 146,83 ευρώ. Σημειώνεται πως, τον Ιούλιο οι συνολικές αφίξεις τουριστών από τον Λίβανο ανήλθαν στις 3,454.

Οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Κύπρο από την Αυστρία, κατά μέσον όρο έμειναν στην Κύπρο 7,9 μέρες και η κατά κεφαλήν δαπάνη τους υπολογίζεται στα 1,114.98 ευρώ. Δηλαδή, κάθε μέρα ξόδευαν 141,14 ευρώ. Σημειώνεται πως, τον Ιούλιο οι συνολικές αφίξεις τουριστών από την Αυστρία ανήλθαν στις 13,924.

Οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Κύπρο από την Ελβετία, κατά μέσον όρο έμειναν στην Κύπρο 9 μέρες και η κατά κεφαλήν δαπάνη τους υπολογίζεται στα 1,185.79 ευρώ. Δηλαδή, κάθε μέρα ξόδευαν 131,75 ευρώ. Σημειώνεται πως, τον Ιούλιο οι συνολικές αφίξεις τουριστών από την Ελβετία ανήλθαν στις 12,114.

Τέλος, οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Κύπρο από το Ισραήλ, κατά μέσον όρο έμειναν στην Κύπρο 5,4 μέρες και η κατά κεφαλήν δαπάνη τους υπολογίζεται στα 609,89 ευρώ. Δηλαδή, κάθε μέρα ξόδευαν 112,94 ευρώ. Σημειώνεται πως, τον Ιούλιο οι συνολικές αφίξεις τουριστών από το Ισραήλ ανήλθαν στις 24,428.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φόνος στην Ανθούπολη:  «Μίλησε» η νεκροτομή του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου – Όσα κατέδειξε

Τροχαίο στη Λάρνακα: Διασωληνωμένος ο 30χρονος μοτοσικλετιστής - Χτύπησε στο πίσω μέρος φορτηγού

Φ. Φαίδωνος: Καταγγέλλει εξαγορά ψήφων με δωροκουπόνια υπεραγοράς και μετρητά - «100 ευρώ το φακελάκι»

Αυτά είναι τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών - Όλες οι λεπτομέρειες

Δύσκολες στιγμές για τον πρώην τιμ μάνατζερ της Νέας Σαλαμίνας - Ενεπλάκη σε τροχαίο

Εξιτήριο για τον Δημήτρη Σταρόβα - Με δάκρυα στα μάτια, ευχαριστούσε για τη συμπαράστασηΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top