Συνάντηση Προέδρου και αντιπροσωπείας της ΕΕ του ΚΕΒΕ με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανία

Συνάντηση Προέδρου και αντιπροσωπείας της ΕΕ του ΚΕΒΕ  με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανία

Συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας κ. Γιώργο Παπαναστασίου πραγματοποίησαν σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2024, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Σταύρος Σταύρου και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του Υπουργείου και απασχολούν την εμποροβιομηχανική κοινότητα. Εκτενώς συζητήθηκε ο εκσυγχρονισμός της Βιομηχανικής Πολιτικής με τρόπο που να καλύπτει τα θέματα της πράσινης μετάβασης των επιχειρήσεων.

Επίσης, συζητήθηκαν η ανάγκη επανασχεδιασμού της φιλοσοφίας προώθησης των εξαγωγών Κυπριακών προϊόντων και η διοργάνωση από κοινού επιχειρηματικών αποστολών για προώθηση και προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό.

Αναφέρθηκαν ακόμα τα προβλήματα που χρήζουν επίλυσης και αφορούν τις Βιομηχανικές Περιοχές και την επέκταση του σχεδιασμού των προγραμμάτων χρηματοδότησης του Υπουργείου με τρόπο που να εξυπηρετούν αποτελεσματικότερα τις επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία του ΚΕΒΕ ενημερώθηκαν από τον Υπουργό για τις ενέργειες του κράτους για περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ στις επιχειρήσεις, για το χρονοδιάγραμμα έλευσης του Φυσικού Αερίου ως επίσης και για τις εξελίξεις για τον EuroAsia Interconnector και του ανοίγματος της αγοράς ενέργειας.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ ότι η στενή συνεργασία με το Επιμελητήριο θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: «Ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πολύ, οι τιμές στο πετρέλαιο θα πέσουν σαν πέτρα» λέει ο Τραμπ

LIVE: «Ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πολύ, οι τιμές στο πετρέλαιο θα πέσουν σαν πέτρα» λέει ο Τραμπ

Σε πολεμικό κλοιό βρίσκεται η Μέση Ανατολή για ακόμη μία μέρα, με τον ισραηλινό στρατό να δηλώνει ότι σχεδιάζει να συνεχίσει την επιχείρηση του στο Ιράν για τουλάχιστον  τρεις ακόμη εβδομάδες. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline

BEST OF TOTHEMAONLINE