Ισραήλ: Πρόταση στη Χαμάς για δίμηνη κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων

Ισραήλ: Πρόταση στη Χαμάς για δίμηνη κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων

Το Ισραήλ φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και δύο μήνες, με στόχο την απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου Axios που επικαλείται ισραηλινούς αξιωματούχους.

Διαμεσολαβητές από την Αίγυπτο και το Κατάρ έχουν μεταφέρει το σχέδιο στην ηγεσία του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει η ίδια πηγή.

Απελευθέρωση ομήρων σε τρία στάδια

Η εφημερίδα Times of Israel μεταδίδει ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να είπε σήμερα σε συγγενείς ομήρων ότι δεν ευσταθούν οι πληροφορίες περί πρότασης της Χαμάς για την απελευθέρωση αιχμαλώτων, υπογραμμίζοντας πως αντιθέτως τέτοια πρόταση έχει κατατεθεί από το Ισραήλ. Αρνήθηκε όμως να τους υπεισέλθει σε λεπτομέρειες όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 μεταδίδει ότι το σχέδιο προβλέπει την απελευθέρωση των ομήρων σε τρία στάδια: το πρώτο αφορά γυναίκες και ηλικιωμένους, το δεύτερο νέους και το τρίτο προβλέπει την απελευθέρωση στρατιωτών μαζί με την παράδοση των σορών των αιχμαλώτων που βρήκαν τον θάνατο.

Σε κάθε στάδιο θα απελευθερώνονται Παλαιστίνιοι που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, αναλόγως του αριθμού των αιχμαλώτων που θα αφήνονται ελεύθεροι από τη Χαμάς. Επιπλέον, το Ισραήλ φέρεται διατεθειμένο να επανεξετάσει την παρουσία των δυνάμεών του στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο εκλεκτός του ΕΛΚ και η αμηχανία της Πινδάρου

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο εκλεκτός του ΕΛΚ και η αμηχανία της Πινδάρου

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης, συμμετέχει στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την ίδια ακριβώς πολιτική οικογένεια στην οποία ανήκει και ο ΔΗΣΥ. Και Νίκος Χριστοδουλίδης αντιμετωπίζεται από το ΕΛΚ ως ηγέτης με σεβασμό και πολιτική εμπιστοσύνη από τον πυρήνα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE