ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές με νέο και απερχόμενο πρόεδρο ΚΣΕΕ θα έχει ο ΠτΔ πριν την ομιλία

Επαφές με νέο και απερχόμενο πρόεδρο ΚΣΕΕ θα έχει ο ΠτΔ πριν την ομιλία

Σε γεύμα με τον νέο πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΕΕ), Θόδωρο Ρουσόπουλο, θα έχει το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο των επαφών του στο Στρασβούργο της Γαλλίας, όπου βρίσκεται για να προσφωνήσει τη Χειμερινή Συνέλευση του σώματος.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει προηγουμένως συνάντηση με τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΚΣΕΕ, Τάινι Κοξ.

Νωρίτερα, θα έχει πρόγευμα με τους Κύπριους βουλευτές που συμμετέχουν στην ΚΣΕΕ, Νίκο Τορναρίτη (ΔΗΣΥ), Γιώργο Λουκαΐδη (ΑΚΕΛ), Χριστιάνα Ερωτοκρίτου (ΔΗΚΟ) και Κωστή Ευσταθίου (ανεξάρτητος) και αντιπροσωπεία Ελλήνων βουλευτών που εκπροσωπούν την Βουλή των Ελλήνων στο ΚΣΕΕ.

Μετά την υποδοχή του από τον πρόεδρο του ΚΣΕΕ, τη γ.γ. του ΣτΕ και την γ.γ. της ΚΣΕΕ, ο ΠτΔ θα συναντηθεί με την γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς.

Η ομιλία του ΠτΔ, η οποία αναμένεται να γίνει στα ελληνικά και στα αγγλικά, θα πραγματοποιηθεί στις 15:30 (ώρα Κύπρου) και θα μεταδίδεται μέσω της ιστοσελίδας του ΣτΕ. Στη συνέχεια ο ΠτΔ θα δεχθεί ερωτήσεις από βουλευτές εκπροσώπους των κομματικών ομάδων που συμμετέχουν στην ΚΣΕΕ.

Η ομιλία του Προεδρου Χριστοδουλίδη αναμενεται να εστιάσει στην παρούσα φάση του Κυπριακού και στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, τις περιφερειακές εξελίξεις και την κρίση στη Μέση Ανατολή, την κατάσταση εν μεσω της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, και στον ρόλο του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΕΔΑΔ στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Αργότερα το απόγευμα ο ΠτΔ θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Siofra O’ Leary, καθώς και με τον εισηγητή της επιτροπής πολιτικών υποθέσεων και δημοκρατίας της ΚΣΕΕ, Πιέρο Φασίνο (Ιταλία, Σοσιαλιστές) για το θέμα της Αμμοχώστου και της επιστροφής των νόμιμων κατοίκων της.

Το βράδυ ο ΠτΔ θα συμμετάσχει σε δεξίωση που θα παραθέσει προς τιμήν του η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, και αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο την Τετάρτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top