ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η Λάρνακα χρειάζεται καινούργια σχολεία… χθες»

«Η Λάρνακα χρειάζεται καινούργια σχολεία… χθες»

Το τεράστιο πρόβλημα με τον υπερπληθυσμό μαθητών στα πλείστα σχολεία της Λάρνακας και την ανεπάρκεια χώρων στις σχολικές μονάδες βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε η τοπική ομοσπονδία συνδέσμων γονέων και κηδεμόνων μαζί με την ΟΕΛΜΕΚ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κώστας Κώστα δήλωσε ότι το στεγαστικό πρόβλημα στα σχολεία άρχισε να λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «η Λάρνακα χρειάζεται καινούργιες σχολικές μονάδες όχι άμεσα, αλλά χθες»… Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε η τραγικότητα της κατάστασης όσον αφορά την επάρκεια των σχολικών κτηρίων, με τους παρευρισκόμενους να επισημαίνουν την επιτακτική ανάγκη η Λάρνακα ν’ αποκτήσει το συντομότερο νέα σχολεία σ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Τονίστηκε, επίσης, η αναγκαιότητα να καθοριστεί ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο, το οποίο να αντιμετωπίσει την πολύ μεγάλη ανάπτυξη που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, τόσο σε πληθυσμό, όσο και σε υποδομές της πόλης και της επαρχίας Λάρνακας. Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα στους Δήμους Λιβαδιών και Αραδίππου, όπου η οικοδομική ανάπτυξη είναι τεράστια, κάτι που συνεπάγεται με την κατοίκηση νέων ζευγαριών και μικρών παιδιών στις περιοχές αυτές μελλοντικά.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Λάρνακας ανέφερε ότι αποφασίστηκε όπως κληθεί στη Λάρνακα η υπουργός Παιδείας μαζί με όλους τους συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να δουν επί τόπου τις ελλείψεις που παρατηρούνται στις σχολικές μονάδες. «Δεν πρόκειται να δεχθούμε άλλες υποσχέσεις. Αυτό που ζητούμε είναι να παρθούν αποφάσεις εδώ και τώρα. Η Λάρνακα δεν αντέχει άλλες αναβολές σε σχέση με την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο κ.Κώστα είπε ότι τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι οργανωμένοι γονείς σε σχέση με την αύξηση του αριθμού των μαθητών σε ορισμένα σχολεία, καταδεικνύουν ότι τα κτήρια αυτά έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια των αντοχών τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top