Ισραήλ: Δεν θα δεχτούμε συμφωνία που θα αφήνει τη Χαμάς στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Δεν θα δεχτούμε συμφωνία που θα αφήνει τη Χαμάς στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς που αφήνει αιχμαλώτους τους ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας ή το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα στην εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακα, δήλωσε σήμερα (23/1) ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Εϊλόν Λεβί.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος τόνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, αρκούμενος να πει ότι ανθρώπινες ζωές κρέμονται από μια κλωστή.

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ο Λεβί σημείωσε ότι οι στόχοι του πολέμου παρέμειναν αμετάβλητοι: «η καταστροφή των δυνατοτήτων της Χαμάς σε στρατιωτικό και κυβερνητικό επίπεδο στη Λωρίδα της Γάζας και η επιστροφή όλων των ομήρων. Δεν θα υπάρξει καμία κατάπαυση του πυρός που να αφήνει τους ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας και τη Χαμάς στην εξουσία», είπε.

«Πέρα από αυτό, δεν έχουμε τίποτα περισσότερο να πούμε», συμπλήρωσε.

Χθεσινό δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού ιστοτόπου Axios, ανέφερε ότι το Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς, μέσω των μεσολαβητών του Κατάρ και της Αιγύπτου, να υπάρξει δίμηνη παύση των μαχών και των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.